Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr SPLIT OSTAJE NA JEDNOM SUCU: HNS miče Gabrila s Prve lige, a ulazi sudac koji je Hajdukovim pionirima sudio u finalu Kupa

SPLIT OSTAJE NA JEDNOM SUCU: HNS miče Gabrila s Prve lige, a ulazi sudac koji je Hajdukovim pionirima sudio u finalu Kupa

Split tako ostaje na samo jednom prvoligaškom sucu, Duji Strukanu, koji dijeli sudbinu Ede Trivkovića

Kako neslužbeno saznajemo, splitski sudac Goran Gabrilo neće više bili na listi djelitelja pravde 1. HNL, jednako kao ni Igor Križarić i Dalibor Mlakar.

Split tako ostaje na samo jednom prvoligaškom sucu, Duji Strukanu, koji pravdu dijeli i na međunarodnim utakmicama, gdje je ovog ljeta napredovao u višu skupinu, te je sada u trećem razredu sudaca UEFA-e. No, Strukan dijeli sudbinu Ede Trivkovića, pa ne sudi najvažnije utakmice HNL-a, iako je svoj posao na međunarodnoj sceni odradio besprijekorno.

Trivkovića se spominjalo i na današnjem sastanku Hajduka, HNS-a i Grada Splita na Poljudu, ali on je već odavno izvan sudačkih tijela i radi kao profesor u osnovnoj školi.

Komisija za suđenje je, kako doznajemo, predložila za Prvu ligu suce Darija Kulušića, Ivana Župana i - Antu Čuljka! Ovaj zadnji je vodio finale Kupa za pionire između Hajduka i Osijeka, a radi kao tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je da će NSŽSD odrediti svog čovjeka u Komisiji sudaca HNS-a, a pitanje je hoće li to dugoročno doprinijeti boljem položaju splitskih sudaca, koji su ostali samo na jednom predstavniku u najvišem rangu.

Vaša reakcija na temu