Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: KK Split KO(Š)MENTAR: Split rutinski pobijedio momčad koja nije izgledala kao da se bori za goli život
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Split rutinski pobijedio momčad koja nije izgledala kao da se bori za goli život

Na Gripama se skupilo tek 500-600 gledatelja

Košarkaši Splita pobijedili su Mornar na Gripama rezultatom 87:75 i tako ostali u borbi za playoff regionalne lige. Najefikasniji kod Splita bio je Shorter s 20 poena.

S obzirom na ulog koji je nosio ovaj dvoboj - 'žutima' u borbi za razigravanje, a Mornaru svaka pobjeda 'život znači' u borbi za opstanak - u splitskom hramu košarke gledali smo neuobičajeno mlaku utakmicu, na trenutke kao u revijalnom tonu, kako na terenu tako i u gledalištu. Notirat ćemo kako je tamo bilo tek oko 500-600 gledatelja. Na koncu je to ispalo odrađivanje posla za momčad Slavena Rimca, koja je od prve do posljednje minute držala sve konce igre u svojim rukama.

Split se vratio na pobjednički kolosijek, nakon četiri vezana poraza u svim natjecanjima, 'žuti' su slavili u dva uzastopna dvoboja, najprije protiv Bosca, a večeras i protiv Mornara. Dobra je to najava nastavka sezone, nadamo se kako su crna rupa u koju su upali, Splićani ostavili iza sebe. Rimac je na raspolaganju imao kompletnu momčad, deset igrača je rotirao u večerašnjoj utakmici, i svi su odreda dali svoj obol pobjedi.

Funderburk i Perković su zabijali kada je bilo najpotrebnije, Kučić je odigrao odličnu rolu, opet je pokazao kako u njemu Split dobio dijametralno suprotni tip razigravača od Gnjidića. Kalajžić je nekoliko puta digao publiku na noge borbenim reakcijama u obrani, a Runjić najboljim potezom utakmice - skokom u napadu i snažnim zakucavanjem. 

Danas smo od Rimca i vidjeli ono što nismo imali prilike u prethodnom periodu, krajem druge četvrtine je u razmaku od 90-ak sekundi minutama odmora prekidao mogući priključak gostiju, a svojoj momčadi omogućio mirniji odlazak na poluvrijeme. Osim toga, jasno je kako Zagrepčanin pokušava 'dobiti' sve koje ima na raspolaganju, nije lako u utakmici rotirati deset igrača, a da pri tom budu svi zadovoljni. 

Borba za playoff se nastavlja, a četiri kola prije kraja, jasno je kako će Split samo s još dvije pobjede u sljedeće dvije utakmice  biti izgledni kandidat za razigravanja. U njima gostuje kod još jednog 'utopljenika' Krke, te na Gripama igra protiv Cibone. 

Vaša reakcija na temu