Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT U ABA LIGI: Vraćaju li se na Gripe bivši igrači?

SPLIT U ABA LIGI: Vraćaju li se na Gripe bivši igrači?

Želja je vratiti igrače ponikle u 'žutom' dresu

Nakon što je ABA liga i službeno objavila proširenje lige na 14 klubova na Gripama su mogli nazdraviti čašom šampanjca. Povratak u regionalno natjecanje nakon sedam godina sigurno je korak naprijed, bez obzira što je na kraju ostvaren za zelenim stolom. 

Vremena za slavlje nema, trebat će zasukati rukave i baciti se u posao slaganja rostera koji će biti kompetitivan u dvobojima s najboljim momčadima u regiji. Umjesto Lovćena i Novog Pazara, Split će igrati s Partizanom i Crvenom Zvezdom, a to je neusporedivo veća razina na kojoj se igra puno ozbiljnija košarka. Jasno je da će 'žutima' za približavanje balkanskoj eliti trebati i malo sreće prilikom slaganja momčadi, a intencija čelnih ljudi na Gripama je pokušati vratiti neke od svojih bivših igrača. 

Najveće želje su Roko Leni Ukić i Josip Sobin. Spomenuti dvojac bez ikakve dvojbe bi bio veliko pojačanje za boj u ABA Ligi. S njima su već vođeni određeni razgovori, a sigurno je kako će se razgovarati i dalje. 

Ukić je u specifičnoj situaciji. Ima još godinu dana ugovora s francuskim Antibesom, no sigurno ga intrigira mogućnost povratka u žuti dres nakon 15 godina. 

Sobin je bio želja 'žutih' i prošlog ljeta, no na kraju se odlučio na odlazak u Italiju. 

Osim njih dvojice spominje se i ime Hrvoja Perića koji je slobodan igrač nakon što je proteklih sezona vrlo uspješno igrao u Italiji. U cijeloj priči bitnu će ulogu imati i financije. 

Svi navedeni igrači svjesni su kako na Gripama neće moći dobiti onoliko koliko su imali ili imaju u inozemstvu, ali isto tako i uz određeni popust njihov angažman nije baš lagan zalogaj za financije 'žutih. 

Vaša reakcija na temu