Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Split u nastavku slomio otpor Sonik Puntamike

Split u nastavku slomio otpor Sonik Puntamike

Zaostali susret 28. kola HT Premijer lige

Split je u zaostalom susretu 28. kola HT Premijer lige na Gripama svladao Sonik Puntamiku s 105:70 (16:24, 30:13, 30:17, 29:16). Gosti su nekakav otpor, na krilima Tomislava Cvitkovića (21 poen), pružili u prvoj četvrtini, a onda su se 'žuti', nakon 'jezikove juhe' trenera Milana Karakaša probudili i bez Roka Ukića, Luke Babića, Ivana Perasovića i Blaža Mesičeka te Pavla Marčinkovića (dobio nezgodan udarac u drugoj četvrtini) riješili sve dileme oko pobjednika. Imao je Split čak 49 skokova, 33 asistencije svjedoče o brzoj igri. Darko Bajo ostvario je 'double-double' (16 poena, 10 skokova), Marko Luković ubacio je 21 poen, Marin Marić 20. Svi igrači  Splita su se upisali u strijelce.
- Trebala nam je ovakva utakmice, neke igrači smo odmorili, neke vratili u život. Osim prve četvrtine reakcija momčadi je bila zadovoljavajuća. Marčinković je dobio udarac, ali vjerujem da će sve biti u redu, Pavle je čvrst momak - kazao je Splitov trener Milan Karakaš.
Trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš nije imao što nego sportski priznati poraz.
- Znali smo da je ova utakmica potencijalan hod po tankom ledu, Split je bio ranjen i morao se iskupiti protiv nas. Odigrali smo kvalitetno prvo poluvrijeme, ali teško smo se nosili sa Splitovom visokom linijom i to se vidjelo u 30 skokova razlike. Igračima nemam što zamjeriti, ne može se protiv ove širine Splitovog rostera - rekao je Kuliš.

Vaša reakcija na temu