Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitska župa održat će misu za Kobea Bryanta

Splitska župa održat će misu za Kobea Bryanta

Nakon mise će uputiti 24 šuta na košarkaškom igralištu

Tragična pogibija jednog od najboljih košarkaša Kobea Bryanta pogodila je mnoge, a jedna splitska župa održat će misu za njega. Župa sv. Spasa - Mejaši u srijedu će održati misu za Bryanta i sve preminule sportaše, a poslije mise će na košarkaškom igralištu uputiti 24 šuta njemu u spomen.

- Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, tragično je preminuo u nedjelju navečer u padu helikoptera. S njim je tragično preminula i njegova 13-godišnja kći Gianna te osmero drugih putnika. U svom životu Kobe Bryant je potporu i utjehu imao u svojoj obitelji, prijateljima ali i u kršćanskoj vjeri koju je javno isticao: 'Bilo me briga za ugovore. Bojao sam se da ću ići u zatvor. Bio sam užasnut. Ali, ono što mi je tada pomoglo, a ja sam katolik, tako sam odgojen i tako odgajam svoju djecu, bio je razgovor sa svećenikom'.

Supruga Vanessa također je katolkinja i imali su katoličko vjenčanje 2001. godine. Izjavio je kako djecu odgaja u vjeri. Često je odlazio i na svetu Misu, što svjedoči jedna vjernica: 'Čim je misa počela, zamijetila sam veliku sjenu u desnom dijelu svog perifernog vida i čula prilično snažan glas koji je vjerojatno dolazio od velikog čovjeka. Dva puta sam provjerila što vidim… bio je to Kobe Bryant u istoj klupi kao ja, na drugome kraju!' 

Kao vjernici pozvani smo moliti jedni za druge, posebno za naše voljene. Budući da je puno nas voljelo ovoga velikoga sportaša i čovjeka organiziramo ovaj događaj kako bi se svi zajedno za njega pomolili i u Gospodinu pozdravili do viđenja u Nebu. 

Stoga, Župa sv. Spasa - Mejaši, poziva sve vjernike, sportaše, posebno košarkaše na svetu Misu zadušnicu koju ćemo imati za tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta, njegovu kćer Giannu i za ostale preminule sportaše. U propovijedi ćemo razmišljati o sportskom, obiteljskom i vjerničkom životu, posebno kod Kobea Bryanta.

Nakon svete Mise otići ćemo do košarkaškoga igrališta, koje se nalazi u blizini, i uputiti ćemo 24 šuta (lopte) u spomen na brojku koju je Bryant najduže nosio na leđima. Nakon toga, ako netko želi, može ostati igrat košarku.

Dođite u srijedu, 29.1.2020., u 19 sati u Župu sv. Spasa na Mejašima (Svetoga Liberana 25).

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru, amen. Volimo te! - poručili su iz splitske župe.

Vaša reakcija na temu