Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Sprema li se promjena na Gripama? Grgurević bi uskoro mogao postati 'bivši'

Sprema li se promjena na Gripama? Grgurević bi uskoro mogao postati 'bivši'

Momčad je na papiru jača nego lanjska, no na parketu se to ne vidi

Poraz u Nikšiću u osmom kolu Druge ABA lige prelio je čašu strpljenja čelnih ljudi Splita. Nije nikakva tajna da je već u nekoliko navrata Ante Grgurević bio pred smjenom, no uvijek bi nekako uspio 'preživjeti'. Sada mu je otkaz prema svemu sudeći neizbježan, te bi nakon sastanka s čelnicima kluba bilo iznenađenje da ostane na klupi. 

Split je u sezonu ušao s velikim ambicijama u hrvatskom prvenstvu i Drugoj ABA ligi. Momčad je na papiru jača nego lanjska, no na parketu se to ne vidi. U prvenstvu Hrvatske 'žuti' su na omjeru pet pobjeda i tri poraza, dok su u Drugoj ABA ligi na obrnutom omjeru. U osam kola ubilježili su samo tri pobjede i čak pet poraza. Posebno je poražavajuća činjenica da je Grgurevićev Split na gostovanjima slavio samo protiv Dubrave. 

Pognute glave 'žuti' su napuštali parket u Novom Pazaru, Zaboku, Tuzli, Zagrebu, Skoplju i Nikšiću. Već nakon prvih nekoliko utakmica vidjelo se da momčad ne igra dobro, no Grgurević iako je imao priliku nije želio mijenjati roster. Sada će na kraju vjerojatno on biti taj koji će napustiti kormilo. S obzirom na to kako je momčad izgledala odluka je ovo koja je trebala i mogla biti donesena već prije tri-četiri tjedna. No, sezona je još dovoljno 'mlada' da Split uhvati priključak u borbi za prve četiri pozicije u Drugoj ABA ligi koje vode u doigravanje i borbu za ulazak u ABA ligu.

Vaša reakcija na temu