Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com SRETAN 108. ROĐENDAN: Dalmatinski portal daruje dva 'Hajdučka kompleta'

SRETAN 108. ROĐENDAN: Dalmatinski portal daruje dva 'Hajdučka kompleta'

Na našem Facebooku tagirajte prijatelja velikog hajdukovca

Dalmatinski portal povodom 108. rođendana 'bijelih' daruje dvojici čitatelja naš 'Hajdučki komplet' u kojemu su:

1. Knjiga '1950 - godina Hajduka i Torcide'

- To je bila momčad veličanstvenih, momčad apostola! Zato je ova knjiga za mene molitvenik i svaki igrač koji dolazi u Hajduka triba bi je imat na svom kantunalu i svaki dan pročitat!  - rekao je na promociji o toj knjizi Stanko Poklepović.

2. Knjiga 'Kup je naš!'

Još su friške uspomene na promociju u vagonu, na kojoj je autor Frane Grgurević rekao:

- Vraćali smo se vlakom iz Beograda, a na peronu nas je čekao Rambo Varvodić s peharom u rukama - to je ono kad te prođu trnci!

3. DVD s dokumentarnim filmom 'Hajdukov ratni trofej'

Redatelj je Alen Orlić, a ovo je priča o Kupu iz 1991. godine, kada je Hajduk usred Beograda svladao Crvenu zvezde sa 1:0, te pokal donio u Split. Taj trofej je danas jedan od najatraktivnijih eksponata u Trofejnoj sali.

- I djecu ću dovesti u kino da vide taj film - kazao je Slaven Bilić nakon premijere.

4. Knjiga 'Ivan Gudelj - hajdučka priča'

Priča o igraču koji je u 26. godini morao prekinuti karijeru zbog hepatitisa. Srušio se na terenu tijekom utakmice protiv Crvene zvezde u vrijeme kada je bio kapetan 'bijelih' i tražili su ga najveći europski klubovi.

- Na današnjoj nogometnoj sceni, sa svojim predispozicijama mogao bi igrati samo on. Svi mi ostali bi imali neku manu - rekao je na promociji u Mostaru njegov suigrač Blaž Slišković.

5. DVD s dokumentarnim filmom '1950.'

U filmu redatelja Mate Prlića svjedoci vremena pričaju o osnivanju Torcide i osvajanju prvenstva bez poraza. Djelo je posebno vrijedno jer u njemu govore tadašnji igrači, navijači, fotoreporteri... Vladimir Beara, Stane Krstulović, Ante Ivanišević, Andro Damjanić... više nisu s nama, ali iza njih je ostao ovaj film koji točno opisuje zbivanja te slavne godine.

Tagirajte na našem Facebooku svog prijatelja velikog hajdukovca kojemu biste darovali ovaj 'Hajdučki paket' od pet knjiga i filmova, te podijelite objavu na svom profilu. Dvojica će dobiti ovu vrijednu nagradu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41445, "");
Pregledaj komentare