Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr STANKO JURIĆ: Trebali bi što više forsirati igrače iz naše škole!

STANKO JURIĆ: Trebali bi što više forsirati igrače iz naše škole!

'Već zadnjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi'

Stanko Jurić protiv Gorice je odigrao vrlo zapaženu partiju. 

- Mislim da nam se sve poklopilo. Zabili smo rani gol. Sve ekipe se na Poljudu povuku, čak i Dinamo. Gorica se nakon našeg gola morala otvoriti. To je idealna situacija za nas. Protiv nas nitko ne igra otvoreno - rekao nam je Jurić, a zatim se dotakao svoje izvedbe.

- Već zadnjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi. Trener zna koliko donosim ovoj momčadi. Utakmica s Goricom meni nije bila ništa bolja nego zadnjih nekoliko.  Ali, to ne vidi nitko.

Ali zato smo vidjeli asistenciju vanjskom u stilu Anasa Sharbinija za Livaju.

- Šteta što Livaja nije zabio.

Hajduk je u posljednjim utakmicama puno ofenzivniji nego prije. Stvara se i više šansi. U čemu je tajna?

- Ova formacija je ofenzivnija nego kada smo igrali s trojicom u posljednjoj liniji. Kada se igra s četvoricom to ima neke prednosti i mane, ali činjenica je da dolazimo s više igrača u završnicu. 

Koja je tebi formacija draža ili lakša za igranje?

- S trojicom mi je lakše, ali kada igramo s četvoricom to mi je draže. U ovoj formaciji ja i Fossati moramo puno toga pokrivati. 

Dojam s tribina je kako Paolo Tramezzani najčešće viče 'Stankooo'...

- Sa mnom i Fossatijem najviše priča. Koristi mi kada kaže neke stvari tijekom igre. Lakše je kada ti trener ukaže na to. 

Što može Hajduk do kraja sezone?

- Moramo pobijediti u preostale u dvije utakmice. Fokus je na Šibeniku. Idemo po tri boda, pa ćemo vidjeti što će biti. Ne razmišljamo o drugim rezultatima. Fokusirani smo na sebe i zadatke koje trener stavi pred nas. 

Slijedi Šibenik s kojim se ove sezone niste baš naigrali. Tri utakmice, dvije pobjede Hajduka, jedna Šibenika. Svaki put 1:0.

- Šibenik igra dobro ove sezone. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Uvijek su nam bili nezgodni, zatvore se. Vidjet ćemo kako će igrati u nedjelju. Moramo dati sve od sebe i nema straha. 

Dobra je stvar možda što njima bodovi i nisu neophodni...

- To može biti dobro i loše.

Utakmicu protiv Gorice obilježio je Stipe Biuk. Kako ti gledaš na njegovu eksploziju?

- To je iznenađenje za sve. Stipe ne samo da je pokazao da može biti ovdje, nego je zadnjih par utakmica prevaga. To nismo očekivali. Siguran sam da ima još takvih u juniorima i da bi trebali što više forsirati igrače iz naše škole. Iz godine u godinu nam pokazuju da oni koji bi se tu trebali uklopiti, čine razliku, što i nije normalno.

 Je li Biuk dominira i na treninzima?

- Od početka kada je došao na prvi trening rekao sam: 'Što je ovo'? Posebno me kod njega oduševljava mentalni sklop. Nema niti malo respekta ni straha prema ikome. To smo vidjeli i protiv Dinama na Maksimiru. Pun je samopouzdanja.

Tko je najbolji igrač ove sezone u HNL-u? 

- Teško je odrediti najboljeg igrača sezone, ali Livaja je najbolji igrač polusezone. 

Ima li novosti po pitanju tvoje budućnosti?

- Nema ništa novo. Ne razmišljam o tome. Vidjet ćemo na ljeto što je najbolje za klub. Oni će odlučiti - zaključio je Jurić.

Vaša reakcija na temu