Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Šibenik STARIJI BRAT SAHITI: 'Napravit ćemo sve da Šibenik ostvari što bolji rezultat'
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

STARIJI BRAT SAHITI: 'Napravit ćemo sve da Šibenik ostvari što bolji rezultat'

'Mora se puno stvari posložiti da pobijediš Dinama kada igra u najboljem sastavu'

Hajduk ima Emira, a Šibenik Suada Sahitija. Stariji brat Sahiti ofenzivna je uzdanica 'narančastih' u nedjelju (19.05 sati) kada na Šubićevac stiže Dinamo. Suad ima 27 godina. Karijeru je započeo na Kosovu, a preko Rabotničkog i Skenderbeua stigao je do grčke Larise. Bio je u Bugarskoj, Poljskoj...Nekoliko mjeseci proveo je u Zrinjskom iz Mostara, a već više od godinu dana je član Šibenika. 

- Osjeti se malo naboja zbog važnosti utakmice. Mogu reći da se nakon pobjede protiv Istre 1961 popravila atmosfera i da je sad sve puno bolje - priča nam Suad Sahiti, a mi ga pitamo hoće li imati poseban motiv protiv 'modrih'. 

- Svaku utakmicu igraš s nekim motivom, ali nakon ovoga što se dogodilo u obitelji igram s još više motivacije i emocije, iako nije nimalo lako...

Što kaže brat Emir, je li zvao za pomoć?

- Brat mi je uvijek velika podrška. S obzirom da igra za Hajduk naravno da očekuje da će Šibenik pomoći i ostvariti dobar rezultat. Mi ipak, gledamo prvo sebe i klub te ćemo napraviti sve da Šibenik ostvari što bolji rezultat.

Ima li Šibenik adute i snage za rušenje Dinama?

- Nikad ne reci nikad. Bit će jako teško, jer ova utakmica ima veliki značaj za njih. Mi kao profesionalci smo tu i pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. Načeti smo nakon utakmice u Puli, ali dat ćemo sve od sebe!

Kako gledaš na utrku za prvaka?

- Drago mi je da se 'mrtva' utrka vodi sve do zadnjeg kola. To je dobro za cijelu ligu, ne samo za Hajduk i Dinamo.

Ove sezone u 23 nastupa u HNL-u nisi zabio. Golom u nedjelju obradovao bi cijelu Dalmaciju? 

- Da, ne ide me ove sezone baš gol. Malo su me ozljede udaljile od željene forme, golova i asistencija. Nadam se da ću to promijeniti već protiv Dinama. 

Koji je ključ sa šibenske strane za ostvariti povoljan rezultat u nedjelju?

- Jako je teško odgovoriti na ovo pitanje. Mora se tu puno stvari posložiti da pobijediš Dinama kada igra u najboljem sastavu. Sigurno će biti prava navijačka atmosfera, a na nama je da uživamo u njoj i da se najbolje što možemo borimo za narančasto-crnu boju - zaključio je Suad Sahiti.

Vaša reakcija na temu