Foto: Veljko Martinović Nikolina Šustić Stanković pobjednica ženskog maratona

Nikolina Šustić Stanković pobjednica ženskog maratona

Goran Grdenić je prvi Hrvat koji je prošao kroz cilj

Jutros u 9 sati na prepunoj splitskoj Rivi startao je 20. splitski polumaraton i prvi maraton u organizaciji MK Marjan. Znak za start dao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Prizor na suncem okupanoj Rivi gdje je 3.000 trkača iz 42 zemlje svijeta prolazilo kroz startna vrata duže od 4 minuta bio je veličanstven.

Apsolutne pobjednice utrke maratona u konkurenciji žene su: peto mjesto Veronika Jurišić (Hrvatska) s prolaznim vremenom 3:02:15, četvrto mjesto Ingrid Nikolesić (Hrvatska) 3:01:44, treće mjesto Lisa Ring (Švedska) s prolaznim vremenom 3:00:54, drugo mjesto Marija Vrajić (Hrvatska) s prolaznim vremenom 2:55:44, a pobjednica je Nikolina Šustić Stanković (Hrvatska) s prolaznim vremenom 2:49:53. 

Apsolutni pobjednici utrke maratona u konkurenciji muškarci su: peto mjesto Bulić Ivan (Hrvatska), s vremenom 2:39:15, četvrto mjesto Dejan Radanac (Hrvatska) s vremenom 2:37:10, treće mjesto Goran Grdenić (Hrvatska) s vremenom 2:32:10, drugo mjesto Evans Kipngetich Tanui (Kenija) s prolaznim vremenom 2:20:46, a pobjednik je Ndiwa Kipkurui Sakong (Kenija) s prolaznim vremenom 2:18:08.

Apsolutne pobjednice utrke polumaratona u konkurenciji žene su: treće mjesto Csilla Pap iz Mađarske s vremenom 1:19:40, drugo mjesto Tunde Szabo iz Mađarske s prolaznim vremenom 1:19:13, a pobjednica je Vivian Jerop Kemboi iz Kenije s vremenom 1:16:47.

Apsolutni pobjednici utrke polumaratona  u konkurenciji muškarci su: treće mjesto Krevs Mitja iz Slovenije s vremenom 1:07:44, drugo mjesto Milan Mitrović iz Srbije s prolaznim vremenom 1:06:53, a pobjednik je Hillary Kiptum Mai Kimaiyo iz Kenije s prolaznim vremenom 1:04:08.

U utrci štafetni maraton posebnu pažnju je privukla štafeta 'Sv. Duje' koju su trčali načelnik Podstrane Mladen Bartulović, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, načelnik Klisa Jakov Vetma i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Fotogalerija: Maraton | Foto: Ivica Čavka

Partnerica Splitskog maratona, Pipi, i ove je godine dodijelila medalju za 'prvu odozada', a ponovno je to bila trkačica iz BiH. Gospođa Senka Mulabdić iz kluba 'Zenica trči' posljednja je otrčala 21 km unutar tri sata. Aktivna 64-godišnjakinja nije se nadala da će iz Splita otići s medaljom.

- Mislila sam se nakon Splitskog maratona možda i ostaviti trčanja, ali sada ću vidjeti. Ovome se stvarno nisam nadala! Super je ideja – rekla je gospođa Senka koja se sportom rekreativno bavi već 30 godina.Trčim, planinarim, idem na aerobik i sa 64 godine nemam nikakvih zdravstvenih problema. U Split dolazim sad već drugi put i ovo je prvi put u životu da trčim polumaraton. Dosad su to bile kraće relacije. Pripremala sam se 2-3 mjeseca i na -17 stupnjeva i presretna sam što sam trčala jer ovo je jedan od najljepših maratona - poručila je 'prva odozada'.

Medalja za prvu ili prvog odozada postaje tradicija Splitskog maratona jer ako pitaš Pipi, nigdje nije priša i dovoljno je stići na cilj pa makar se dokotrljali za 2:59:59!

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(59343, "");
Pregledaj komentare