Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠTO ČEKA MAKARANE: Sporting je favorit, Tyumenu je ovo povijesna godina, a Ayat je autsajder

ŠTO ČEKA MAKARANE: Sporting je favorit, Tyumenu je ovo povijesna godina, a Ayat je autsajder

U Tyumenu je već sada temperatura ispod nule

Novo Vrijeme čeka zahtjevan posao u Elitnoj rundi Lige prvaka. Prvo će trebati dobro organizirati put u Sibir. U Tyumenu je već sada temperatura ispod nule, a za mjesec dana taj će minus biti još i veći. Uza sve to Makarane čekaju zahtjevni protivnici. Uz domaći Tyumen koji je aktualni ruski prvak tu je i aktualni europski prvak Sporting iz Lisabona, te Ayat, druga momčad Kazahstana iza nedodirljivog Kairata. 

Igranje protiv kreme europskog futsala za hrvatskog prvaka nije novost. Lani u Lisabonu osjetili su Makarani snagu europskih velikana, Benfice i Sportinga. Iz te je grupe dalje otišao Sporting te je na koncu uspio osvojiti europsku titulu. Ove sezone momčad iz Lisabona malo je promijenila ruho. Pedro Cary otišao je u Španjolsku, Andre Sousa u gradskog rivala Benficu, a Brazilac Dieguinho se vratio u domovinu. Među novim igračima ističu se dvojica. Portugalski reprezentativac Cesar Vaz Mendes, poznatiji kao Pauleta stigao je iz Fundaa, dok je Taynan stigao iz Kairata.

Nakon šest kola u domaćem prvenstvu nalaze se na drugom mjestu s tri boda manje od vodeće Benfice. U šest su susreta ostvarili učinak od četiri pobjede, remija (protiv Quinte 5:5), te poraza (od Benfice 4:3). Postigli su najviše pogodaka u cijeloj ligi, u šest susreta čak 36, točno šest u prosjeku. Prošle sezone Sporting je svladao Novo Vrijeme 6:0. Svoju su snagu demonstrirali u kvalifikacijskoj skupini koja se igrala u Sloveniji. Ostvarili su tri glatke pobjede i uvjerljivo osvojili prvo mjesto uz razliku pogodaka 20:1! Svladali su Mostar 5:0, Ekonomac 12:1, te domaći Dobovec 3:0. 

Domaći Tyumen osnovan je prije 20 godina, a prošle je sezone osvojio povijesni naslov prvaka Rusije. U svojim redovima imaju nekoliko ruskih reprezentativaca, a uz njih su tu i dvojica Brazilaca. Bruno Taffy godinama je igrao u Španjolskoj, a prije tri godine proglašen je za najboljeg igrača lige. Uz njega je tu i Vilian Lourenco. U kvalifikacijskoj su rundi zanimljivo bili u Litvi, a uz njih je bio i Ayat. Slavio je Tyumen 8:3, a uz to je ubilježio i slavlje protiv domaćeg Vytisa 4:2, te minimalni poraz od Barcelone 1:0.

Ayat je u ovom društvu vjerojatno najlakši suparnik. Riječ je o momčadi koja je druga u Kazahstanu iza nedodirljivog Kairata. Do Elitne su runde došli pobjedom protiv Vytisa 5:4. Osim poraza od Tyumena uvjerljivo su stradali i od Barcelone, bilo je 7:1. 

Vaša reakcija na temu