Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STRAŠNA TRAGEDIJA POTRESLA SPLIT Žana Lelas Lokica više nije među nama

STRAŠNA TRAGEDIJA POTRESLA SPLIT Žana Lelas Lokica više nije među nama

Na prvenstvima se isticala u timskoj igri

Splićane je jutros šokirala vijest o tragičnoj smrti košarkašice Žane Lelas Lokice

Trenirati je počela s 12 i pol godina. Prve korake na parketu napravila je u Jugoplastici, a prvo veliko priznanje bilo joj je srebrno odličje s Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine. 

Do te je godine igrala na Gripama, a zatim tri godine u Šibeniku, u tadašnjem ŽKK 'Elemes'. Na prvenstvima se isticala u timskoj igri, a dobila je i brojna priznanjima i to za najbolju igračicu i strijelca kadetskog prvenstva 1985., za najbolju igračicu završnog turnira Kupa 'Ružica Meglaj Rimac' 1996. i trećeg strijelca Kupa Lilliane Ronchetti 1997. godine.

Nakon bogate igračke karijere ostala je u košarci. Osnovala je košarkašku akademiju, radila s talentiranom djecom. Klub je s vremenom rastao, došao i do prve hrvatske lige. U tuzi za njom ostaju suprug Vjekoslav Lokica, kći Nika te brojna sportska i košarkaška obitelj.

Vaša reakcija na temu