Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka SUDAČKI EKSPERT: Hajduk ne može biti zadovoljan suđenjem, drugi žuti Mikanoviću je bilo teško prihvatiti, a kazneni udarac je trebalo ponoviti!

SUDAČKI EKSPERT: Hajduk ne može biti zadovoljan suđenjem, drugi žuti Mikanoviću je bilo teško prihvatiti, a kazneni udarac je trebalo ponoviti!

Naš analitičar nije bio zadovoljan suđenjem

Sudački ekspert Goran Tenžera je ovako prokomentirao suđenje Igora Pajača u dvoboju Hajduka i Lokomotive (1:2).

- Ostaje pomalo nelagodan dojam da je sudac Pajač konačno zadovoljan svojim suđenjem na utakmicama koje sudi Hajduku. Nažalost, time ne može biti zadovoljan Hajduk i njegov navijački puk,  a mislim i neutralni ljubitelji nogometa. Nakon lošeg suđenja derbija s Dinamom u prvom dijelu, koji je Hajduk ipak dobio, i nedavne utakmice Hajduka u Osijeku, kada je VAR ispravljao njegovu očitu pogrešku, danas je bilo teško kompenzirati njegove odluke i postići pozitivan rezultat. Prvu opomenu Mikanoviću, bez obzira što je bila treća minuta, možemo smatrati opravdanom jer je bio start i po nogama protivnika i u predjelu glave rukom. Međutim, druga opomena, te time isključenje, je teško prihvatiti. Oba igrača idu visoko podignutim nogama na loptu u zraku bez opasnosti za neku ozljedu. Pajač nasjeda na simuliranje teže ozljede Leovca i isključuje Mikanovića, s čime usmjerava daljnji tijek utakmice.

Tenžera je nastavio:

- U 20. minuti nakon centaršuta s lijeve strane lopta pogađa obrambenog igrača u ruku, vidi se jasan odmak ruke nakon kontakta s loptom. Nakon brojnih dosuđenih kaznenih udaraca u sličnim situacijama ove sezone to za Pajača i VAR suce to bilo vrijedno niti dodatne provjere.

Dalje izdvaja:

- Nakon prvog pogotka gostiju odmah je morao dati opomenu Mudražiji zbog provociranja publike, a ne da nakon konflikta Livaje i istog igrača kompenzira sve pedagoškim mjerama upozorenja. U prvih pola sata bila su dva prekršaja s leđa na Livaji koje je 'prešutio' nepodnošljivom lakoćom. U 38. minuti Kalaica nakon prekršaja na Livaji istom ne da izvesti slobodan udarac bez sankcija.

O jedanaestercu za Hajduk je kazao:

- Kazneni udarac Livaje nije izveden sukladno pravilima. I dok se minimalni izlazak vratara i lijevom nogom može tolerirati, ne može se iztolerirati da su dva igrača Lokomotive prilikom udarca bila unutar kaznenog prostora. Jedan na polukrugu tri metra, a drugi desno od njega jedan i pol metar. To je stvar glavnog suca i morao je ponoviti kazneni udarac.


Na kraju zaključuje:

- Sve ostale odluke na ovoj utakmici, bez obzira na povremeni neujednačen kriterij, su nebitne za ukupan tendenciozan dojam i prezentacije Pajača na ovoj utakmici.

Vaša reakcija na temu