Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUDAČKI EKSPERT: Kod ruke se slažem s Belom, a ne s VAR-om

SUDAČKI EKSPERT: Kod ruke se slažem s Belom, a ne s VAR-om

Dao je igračima sve mogućnosti da pokažu svoje kvalitete, a da on sam ostane u drugom planu

Bivši prvoligaški sudac Goran Tenžera je ovako vidio suđenje Darija Bela u dvoboju Hajduka i Gorice (4:1):

- Sudac Bel, koji je uz Kolarića i Strukana naš ponajbolji sudac, dobro je odsudio ovu utakmicu koja je u određenim momentima imala svoje izazove. Sa svojim osjećajem za igru dao je igračima sve mogućnosti da pokažu svoje kvalitete, a da on sam ostane u drugom planu. Možemo prokomentirati četiri situacije.

Tenžera je nastavio:

- U 5. minuti obrambeni igrač Gorice je dosta riskantno sa dvije noge išao na loptu i na Durdova. Kako je isti igrač ipak igrao loptom, tako je i odluka suca da se ne radi o kaznenom udarcu prihvatljiva. U 16. minuti je trebao opomenuti Dialla zbog nesmotrenog starta. U 67. minuti je po meni opravdano dosuđen kazneni udarac zbog otvorene ruke na lopti igrača Gorice koji sprječava akciju Benrahoua, iako će mnogi, kao što je i VAR sudac Čulina, dovoditi u pitanje tu odluku. Kada ne bi suci sudili takve kaznene udarce, ma kako se radilo o neposrednoj blizini, obrambeni igrači bi imali dozvolu da koriste 'nenamjerne' ruke za sprječavanje protivničkih napada.

Još je dodao:

- Imamo situaciju i kod opomene Gatuza koja nije uobičajena, ali je valjda četvrti sudac ocijenio da trener Hajduka i pored upozorenja prečesto izlazi iz trenerskog prostora.

Vaša reakcija na temu