Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUDAČKI EKSPERT: Njemački sudac je bio dobro pripremljen za ovu utakmicu!

SUDAČKI EKSPERT: Njemački sudac je bio dobro pripremljen za ovu utakmicu!

Uspio je zadržati svoj stil suđenja do kraja

Sudački ekspert Goran Tenžera je ovako ocijenio njemačkog suca Daniela Seiberta u derbiju Hajduka i Dinama (0:1):

- Njemački sudac Seibert je ušao dobro pripremljen u ovu utakmicu znajući njen značaj za obje momčadi, činilo se ponekad možda i s prevelikim respektom. Nije želio da mu utakmica eventualno izmakne kontroli te je od samog početka primijenio stroži kriterij suđenja, kako u dosuđivanju prekršaja, tako i primjeni disciplinskih mjera. Pri tome je uspijevao zadržati svoj stil suđenja do kraja utakmice.

Potom je nastavio:

- Ukoliko bismo tražili eventualne pogreške, odnosno situacije gdje je odstupio od svog kriterija, to bi bili nedosuđeni prekršaj na Moufiju u 30. minuti zbog guranja s leđa uz aut-liniju, na Bulatu u 90. minuti  ispred kaznenog prostora Hajduka, te u protuakciji prekršaj na Kaliniću koji je isprovocirao i žuti karton igrača Hajduka.

Na kraju je zaključio:

- U 69. i 73. minuti bile su dvije situacije u kaznenom prostoru Dinama, u kojima je došlo do pada Kalinića nakon kontakta od strane igrača Dinama, u oba slučaja, po meni, bez dovoljno elemenata za dosuđivanje kaznenih udaraca.

Vaša reakcija na temu