Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUDAČKI EKSPERT: Ovo je najveća greška u dosadašnjem dijelu prvenstva, Zebec više ne bi smio biti na Prvoj ligi

SUDAČKI EKSPERT: Ovo je najveća greška u dosadašnjem dijelu prvenstva, Zebec više ne bi smio biti na Prvoj ligi

I Komisija sudaca HNS-a se izjasnila da je trebalo priznati pogodak

U dvoboju između Slaven Belupa i Rijeke sudac Mario Zebec je momčadi iz Koprivnice poništio prekršaj zbog prekršaja kojega, kako sugerira snimka, nije bilo.

Takvog je stava i Komisija HNS-a.

- Nakon izvedenog udarca iz kuta dva su suparnička igrača skakala i napadala loptu. Domaći napadač je nadskočio obrambenog igrača i postigao pogodak glavom. Sudac je bio previše fokusiran na izazov koji se dogodio iza prethodno opisane situacije te vidio lagano držanje domaćeg napadača. Oba igrača su se držala i ovaj izazov se ne može smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego je lopta ušla u vrata - njihov je službeni stav.

Naš sudački analitičar Goran Tenžera je na tu temu rekao:

- Zebec je sudac koji više ne bi smo biti na 1. HNL. Iza njega su se vukli repovi u proteklom periodu, iz doba kada su bile dokazane afere sa Širićem i Djedovićem, nažalost, tu su i današnji članovi Komisije koji su sudili u to doba, tako da je teško imati povjerenje dok su oni tu. Posebno Zebec, koji je uvijek imao kontroverznih utakmica. S druge strane bio je nagrađen da ide na međunarodnu listu prije našeg Duje Strukana. Ovdje nema apsolutno nikakvih pokazatelja prekršaja, posebno igrača koji je u čistom skoku i postiže pogodak.

Potom je objasnio naguravanje Smolčića i igrača Slavena i da to nije prekršaj jer ako nije na igraču koji postiže pogodak mora biti brutalan, grb, hvatanje, potezanje, a ne banalni dodiri.

- Ovo je najveća greška u dosadašnjem dijelu prvenstva - zaključio je Tenžera, a situaciju i cijeli njegov komentar možete pogledati u videu.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma , kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Vaša reakcija na temu