Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka SUDAČKI EKSPERT: Suđenje je u cjelini bilo dobro, a izdvajam njegovu najveću pogrešku

SUDAČKI EKSPERT: Suđenje je u cjelini bilo dobro, a izdvajam njegovu najveću pogrešku

Još jednom se pokazalo koliko je dobar i potreban VAR

Bivši prvoligaški sudac Goran Tenžera je analizirao suđenje Patrika Kolarića u derbiju Dinama i Hajduka (0:0).

- Bila je ovo vrlo izazovna utakmica za suđenje, od velikog značaja za obe momčadi, koju je sudac Kolarić u cjelini gledano dobro odsudio. Hajduk je počeo utakmicu s nekoliko prekršaja posebno Šarlije i Dialla, od kojih ipak ni jedan nije bio takav da bi se morao pokazati žuti karton. Dinamo je nakon toga uzvratio prekršajem Petkovića na Šarliji u 25. minuti što je bilo najbliže opomeni, ali mi je, zbog prije navedenog, razumljivo što sudac nije pokazao žuti karton.  Najveća pogreška je bila kada u 56. minuti nije dosuđen očiti prekršaj Mišića na Pukštasu kada je preštro startao s leđa i zaustavio ga u obećavajućem napadu. Nakon toga je bilo nekoliko nesigurnosti Kolarića u procjenama.

Tenžera nastavlja:

- Tako kod nepriznavanja pogotka Dinama nije vidio ruku Perkovića koji je nosio loptu rukom prije nego je ubacio u vrata, kao ni prethodnu ruku Perića u skoku, čime je ostvarena prednost u toj akciji. Još jednom se pokazalo koliko je dobar i potreban VAR na utakmicama. Najvažnije je da nakon ovog žustrog derbija punog tenzija u konačnici nema osnova da se previše spominje suđenje.

Vaša reakcija na temu