Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUDAČKI EKSPERT: Za razliku od Nijemca, Talijan je dozvolio znatno oštriju igru, što nije odgovaralo igračima Hajduka

SUDAČKI EKSPERT: Za razliku od Nijemca, Talijan je dozvolio znatno oštriju igru, što nije odgovaralo igračima Hajduka

Maresca je, u svom u cjelini dobrom suđenju, primijenio sasvim drugačiji kriterij

Sudački ekspert Goran Tenžera ovako je vidio suđenje Talijana Fabija Maresce.

- Za razliku od prošle prvenstvene utakmice i suđenja njemačkog suca Sieberta, koji je imao stroži kriterij kod prekršaja i disciplinskih mjera, Maresca je, u svom u cjelini dobrom suđenju, primijenio sasvim drugačiji kriterij. Dozvolio je znatno oštriju igru i duele što nije odgovaralo igračima Hajduka koji nisu pokazali dovoljno čvrstoće za takav stil suđenja, posebno u prvom poluvremenu. Suprotno kriteriju ipak je malo olako dosudio prekršaj Kleinheislera u 45+3 min. nakon čega je isti igrač zbog protestiranja i opomenut.

Tenžera je potom nastavio:

- U drugom poluvremenu je malo izmijenio i pooštrio kriterij jer su narasle tenzije, a time i mogućnost da utakmica izađe izvan dozvoljenih granica. Dojam je da se Dinamo bolje pripremio za stil suđenja talijanskog suca, nisu se susprezali od oštrije igre i prekršaja. Tako su igrači Dinama napravili ukupno 16 prekršaja, da bi tek kod posljednjeg Hoxinog dobili i opomenu. Mišljenja sam da je ipak bilo razloga i ranije za dvije opomene Perkovića u 55. minuti te Kulenovića u 75. minuti zbog takozvanih 'profesionalnih' namjernih prekršaja na Sahitiju, odnosno Krovinoviću. U 84. minuti opravdano nije priznat pogodak Hajduka jer je istom prethodio prekršaj Kalinića koji je tijelom i rukom 'ušao' u vratara Nevistića.

Vaša reakcija na temu