Svaki član Izvršnog odbora HNS-a ima 200 tisuća razloga da reprezentacija na Poljudu bude problem broj 1 u državi

Svaki član Izvršnog odbora HNS-a ima 200 tisuća razloga da reprezentacija na Poljudu bude problem broj 1 u državi

Nije trebalo biti spin doktor da bi se pogodila Hajdukova reakcija nakon što iz medija saznaju za domaćinstvo utakmice

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza isplatili su sami sebi oko 3,2 milijuna kuna zbog uspjeha hrvatske reprezentacije u Rusiji. Njih 16 je dobilo po otprilike 200 tisuća kuna. Ponovit ćemo još jedanput: zbog povijesnog uspjeha Dalićeve ekipe i shodno tome milijunskog priljeva sredstava u HNS-ovu blagajnu, 16 članova je isplatilo sebi povijesni bonus. 

Ovo je vijest od prije nekoliko dana, zašto je danas objavljujemo? Zato što je navedenima, kladimo se, cilj da nova tema okupira medijski prostor. Ne treba biti spin doktor da se pogodi kako će objava informacije da se utakmica Hrvatska - Mađarska igra na Poljudu bez da su obaviješteni Hajduk i Grad Split, stvoriti takav kaos da nikome više neće biti tema bezobrazno, tajno, punjenje džepova s rukom na srcu. Nego problem odigravanja utakmice reprezentacije na Poljudu.

Osim ovog sretnog dobitka ekipi na čelu s Davorom Šukerom poklopile su se još neke stvari: predstavnici Hajduka su pružili ruku, pristali su na razgovor s HNS-om iako je bilo izvjesno da će dio navijača to dočekati 'na nož', a nije im loše došlo ni mlaćenje u Supetru. Naizgled imaju win-win situaciju: ako Splićani dignu glas protiv ovakvog nepoštivanja, stvorit će bunt kod dijela hajdukovaca koji žele gledati reprezentaciju u Splitu bez obzira na sve. Ako se, pak, Hajduk pokunji i organizira utakmicu, sve one zahtjeve koji su s Poljuda slani za 'normalizaciju odnosa' sa Savezom mogu vezati mačku o rep. Postoji i treća opcija - da se organizira utakmica na Poljudu bez Hajduka, što bi u izravni sukob dovelo Grad Split i upravu 'bijelih', što je posebno škakljivo i s aspekta vlasničkih odnosa u klubu. 

Nije ništa novo da HNS malo je reći ne poštuje 'bijele', ali ovo s Mađarskom je dokaz da ne poštuju ni Grad Split kao instituciju, odnosno gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu koji se dao u akciju povratka reprezentacije u Split. Andrej Plenković je nedavno rekao da mu je od svih pobjeda na lokalnim izborima najdraža ona za gradonačelnika Splita. Poznato je da su oni 'na liniji', pa se ovo može protumačiti i kao pljuska i Andri i Andreju.

Možda, naravno, ovi srećkovići iz HNS-a nisu imali zle namjere, možda smo totalno pogriješili stavljajući ove dvije stvari u odnos, ali u tom slučaju je situacija još pogubnija jer znači da uopće ne doživljavaju Dalmaciju koja je još 2003. na ovu temu poručila 'Ovo vam je zadnje upozorenje' i 'Ljudi se vežu za rič, a stoka za rogove'...

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46917, "");
Pregledaj komentare