Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr SVI U BIJELO: Oproštaj vratarske legende i Livajin stoti nastup u dresu Hajduka!

SVI U BIJELO: Oproštaj vratarske legende i Livajin stoti nastup u dresu Hajduka!

Utakmica će se odigrati u svečarskoj atmosferi

Ove nedjelje u 17 sati Hajduk igra zadnju utakmicu sezone 2022/23, u kojoj je osvojio Hrvatski kup, te drugo mjesto u prvenstvu. Protivnik je Šibenik, a utakmica će biti posebna prvenstveno po tome što će se od vratarske karijere oprostiti Danijel Subašić, legenda hrvatskog nogometa, čuvar mreže koji ima 132 nastupa za Hajduk, a branio je još za Zadar i Monaco.

Subašić je bio ključan na putu hrvatske nogometne reprezentacije do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, a pamtit će ga se i po tome što je uvijek ispod dresa nosio majicu s likom tragično preminulog nogometaša, svog prijatelja Hrvoja Ćustića. Tako je bilo i na Rujevici, gdje je Subašić visoko podigao pehar, a Torcida je skandirala ime nogometaša koji je izgubio život na terenu, nastupajući za Zadar.

Osim što će na prikladan način Subašiću prirediti oproštaj, splitska publika će moći pratiti i 100. službeni nastup Marka Livaje u bijelom dresu. Livaja je od povratka na Poljud promijenio 'krvnu sliku' momčadi Hajduka, postigao je 60 golova i upisao 36 asistencija, ali gola statistika ne može pokazati koliko on znači na terenu kao lider u svakom pogledu, a posebno kakav status ima kod navijača.

I na kraju, Hajduk je pozvao sve da dođu obučeni u bijelo. Eto, tako su svi bili na tribinama bili odjeveni i u Rijeci, a sada su s Poljuda poslali poruku:

'Pozivamo sve navijače, članove i pretplatnike, sponzore i prijatelje Kluba i sve kojima je bila boja u srcu da napune poljudske tribine do posljednjeg mjesta. Svi u bijelim majicama dođimo ispratiti staru i zaželjeti momčadi i klubu puno sreće u novoj sezoni. Jer Hajduk je ono što nas čini sretnim, bez obzira što radili i gdje se nalazili'.

Vaša reakcija na temu