Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TAEKWONDO KLUB MARJAN NASTAVLJA USPJEŠNU PRIČU: Toni Kanaet u klub je stigao sa sedam godina, a iduće godine nastupit će na Olimpijskim igrama

TAEKWONDO KLUB MARJAN NASTAVLJA USPJEŠNU PRIČU: Toni Kanaet u klub je stigao sa sedam godina, a iduće godine nastupit će na Olimpijskim igrama

'Stekao sam odlične radne navike i naučio se zdravom sportskom životu'

Dugo vremena su sestre Ana i Lucija Zaninović bile sinonim za taekwondo klub Marjan. Blizanke koje su krčile put mladim sportašima i na čijim se leđima izgradio sustav koji je danas dom za stotine mladih sportaša. Jedan od predvodnika tog mladog vala je novi splitski olimpijac Toni Kanaet koji uz Mateu Jelić čini dvojac splitskog Marjana s izborenom vizom za Tokio 2021. godine. Kanaet je u klub stigao sa samo sedam godina i danas, 17 godina kasnije je još uvijek tu.

- Oduvijek sam htio trenirati neki borilački sport. Kada sam napunio sedam godina na Plokitama se otvorio taekwondo klub Marjan, te se nisam puno mislio oko sporta kojim ću se baviti. U početku sam dolazio na treninge zbog druženja i igre s prijateljima, a kasnije sam se zaljubio u taekwondo i pronašao sebe i svoj put. Sanjao sam plasman na Olimpijske igre i sad mi se plasmanom u Tokio taj san i ostvario. Karijeru sam započeo s trenerom Veljkom Laurom još kao malo dijete, te sam s vremenom kako sam napredovao iz dvorane na Plokitama prešao u prvu klupsku dvoranu na Blatinama, zatim u naš centar na Lokvama i na kraju u olimpijski centar na Gripama. Kroz sport sam stekao veliki broj prijatelja s kojima se družim i izvan treninga - rekao je Toni Kanaet koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio četiri europske medalje. Europski je seniorski prvak, dvostruki europski seniorski viceprvak, dok iz mlađih dobnih kategorija ima i naslova prvaka Europe u kadetima. Međutim, nisu medalje sve ono što je donio sport.

- Sport nudi zaista puno dobiti. Proputovao sam cijeli svijet, stekao prijatelje za cijeli život. Zahvaljujući sportu koji me usmjerio završio sam kineziologiju, naučio si organizirati dan, stekao odlične radne navike i ono što je najvažnije naučio sam se zdravom sportskom životu.

Kakvi su ciljevi u Tokiju?

- Najveći sam bio jednog dana se plasirati na Olimpijske igre i to sam uspio plasmanom u Tokio. Nažalost, pandemija koronavirusa je odgodila Igre za 2021. godinu, ali se nadam da će se dogodine održati, te da ću imati priliku braniti boje Hrvatske na Olimpijskim igrama. Bez obzira na rezultat u Tokiju i dalje želim gristi i napredovati te nastupiti i u Parizu 2024. godine - zaključio je Kanaet.

Vaša reakcija na temu