Foto: Veljko Martinović Teo Strunje: U stanju sam šoka, nisam u zadnje dvije godine imao ovoliko poraza!

Teo Strunje: U stanju sam šoka, nisam u zadnje dvije godine imao ovoliko poraza!

'Pokušali smo se vratiti, bili smo blizu, ali nismo uspjeli'

Teo Strunje još uvijek čeka na svoje prve bodove na klupi Splita. Nakon Alumnusa i Vrgorca, bolji je bio i Universitas.

- Čestitke AFCU na zasluženoj pobjedi. Dali su gol više i to je razlog pobjede. Mislim da smo prvo poluvrijeme bili jako dobri, imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili. Dijelom zbog naše brzopletosti, a dijelom zbog nesigurnosti u realizaciji. Oni su to kaznili, drugo poluvrijeme su nam dali dva gola na brzinu. Pokušali smo se vratiti, bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Dobro će nam doći stanka da se malo stabiliziramo i da probamo početi skupljati bodove - rekao je Strunje, a zatim dodao:

- Veliki minus za Universitas je bio izlazak Franka Bilića, ali Šućur je nastavio odlično. Sačuvao je svoja vrata, dobro je odradio svoj posao. Naše neiskorištene prilike i naivnost u fazi obrane presudili su da AFCU nosi bodove.

Ovo je za vas jedna nova situacija. U Makarskoj ste se navikli na pobjede, a sada ste sezonu otvorili s tri poraza?

- Moram priznati da sam u stanju šoka. Nisam u zadnje dvije godine imao ovoliko poraza, ali ja uvijek gledam prema naprijed. Moramo se zatvoriti u dvoranu, raditi i pokušati ići naprijed korak po korak. Najgore je kada preskačete stepenice, a ovakva situacija vas tjera na to. Moramo skupljati bod po bod, a ne razmišljati dugoročno o playoffu, polufinalu ili finalu.

Koliko ima rezerve u momčadi Splita?

- Sigurno da može biti bolje. Nije realnost ovih nula bodova na kontu. Objektivno gledano bili smo bolji protivnik u Zagrebu protiv Alumnusa, dobar dio smo parirali i Vrgorca. I protiv AFCU-a smo pokazali da možemo, bez obzira na to što su bodovi otišli na njihovu stranu. Malo smo prezeleni u samo završnici, žurimo u izglednim situacijama, a u fazi obrane poklanjamo. Svaku utakmicu podbaci jedan ili dvojica igrača, a nemamo dovoljno širok kadar da to nadoknadimo.

Sada slijedi stanka od dvadesetak dana, a onda vam stiže Uspinjača...

- Uopće nije bitno tko dolazi, nama je to svejedno. Moramo početi skupljati bodove, nismo favoriti protiv nikoga. Uspinjača je prava ekipa za hrvatske prilike, biti će jako teško, ali moramo zauzeti gard da hoćemo bodove i tako ćemo se postaviti. Imamo 20 dana za pripremu, da se pokušamo presložiti. Ne znam što posebno možemo dodati, osim da pokušamo tražiti mirnoću u završnici. Mislim da je ovaj stil s agresivnošću jedini način kako treba igrati s mladim igračima. Kolo po kolo, pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti - zaključio je Strunje.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52610, "");
Pregledaj komentare
29