Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr TKO JE BULOS? Napadač reprezentativnog kalibra čiju su karijeru sputale ozljede

TKO JE BULOS? Napadač reprezentativnog kalibra čiju su karijeru sputale ozljede

Potpisao je za Boavistu do ljeta 2021. godine, ali za njih ove sezone nije zaigrao

Ivan Bulos ima 26 godina, a ima i hrvatske korijene. Njegova baka je Hrvatica, a otac se bavio motokrosom. Ima trojicu braće, svi su oni okušali u moto sportu, dok je Ivan odlučio drukčije. Njegova ljubav je nogomet, s obzirom na to da je rođen u Limi, glavnom gradu Perua tu je i započeo svoj nogometni put.

Kao dječak bio je član Regatasa, a kao 18-godišnjak otišao je u Sporting Cristal za koji je debitirao u svibnju 2012. godine. Tu je odigrao dva susreta, a onda je otišao u belgijski Standard. Klub iz Liegea odmah ga je proslijedio na posudbu u drugu ligu, u St. Truiden. Tu je na početku odigrao jedan susret za drugu momčad, postigao tri pogotka, te ga je trener prve momčadi u četvrtom kolu uvrstio u prvi sastav. St Truiden je poražen od White Stara 2:0, Bulos je odigrao cijeli susret i ostavio jako dobar utisak. No, odmah idući dan na treningu je stradala peta metatarzalna kost, te je uslijedila pauza od pet mjeseci. Na teren se vratio sredinom veljače, a do kraja sezone skupio je sedam nastupa.

Uslijedila je nova ozljeda, ovaj put u pitanju je bilo rame i nova pauza. Iako je Standard dogovorio posudbu u Universitario, na kraju za njih nije zaigrao. Pauza je bila duga, a u Peru se vratio u svibnju 2015. godine. Potpisao je za Deportivo Municipal za koji je u dva navrata ukupno skupio 28 nastupa i pritom postigao deset pogodaka. Dobre igre u Municipalu donijele su mu poziv u reprezentaciju Perua. Ricardo Gareca pozvao ga je u rujnu 2015. godine za prijateljski ogled sa SAD-om. U igru je ušao u 82. minuti, a četiri dana kasnije u prijateljskom susretu s Kolumbijom na terenu je proveo 60 minuta. Vrlo brzo otišao je u Čile, potpisao je za O'Higgins za koji je debitirao u siječnju 2016. godine. Za O'Higgins je odigrao 11 susreta, bez postignutog pogotka, a onda je početkom 2017. godine otišao na posudbu u portugalsku Boavistu. Do kraja sezone odigrao je 12 susreta, na terenu je proveo 857 minuta, a postigao je dva pogotka.

Iduću sezonu 2017/18 također je bio u Boavisti. Odigrao je na samom početku prvenstva šest susreta, a onda se dogodila ozljeda. Bio je listopad 2017. godine, a prema peruanskim medijima Ricardo Gareca želio ga je pozvati za kraj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. No, Bulos je ozlijedio križne ligamente, a to je značilo da se morao oprostiti i od eventualnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na njemu se našao i Peru nakon 36 godina.

- Nisam imao zagarantirano mjesto među 23 igrača za Mundijal u Rusiji, ali sam se želio boriti za svoje mjesto. Pokušao sam ubrzati oporavak, no u ožujku 2018. sam shvatio da to nema smisla i da neću moći konkurirati za SP - rekao je u jednom od intervjua Bulos. 

Pauzirao je više od godinu dana, a onda se vratio u Peru. U Deportivo Municipal za koji je u drugom dijelu prošle sezone odigrao pet susreta i postigao jedan pogodak. Ovog ljeta početkom lipnja otišao je iz Municipala, a onda je u srpnju potpisao za Boavistu do ljeta 2021. godine. Za njih ove sezone nije zaigrao, te je sada stigao u Hajduk. Zanimljivo je da ga je i 2015. godine prije nego što je potpisao za čileanski O'Higgins Bulosa tražio i jedan klub iz Hrvatske.

- Mogu potvrditi da za Ivana postoji interes dva kluba iz Čilea i jednog iz Hrvatske. Pregovori su u tijeku, pa ne mogu otkriti o kojim se klubovima radi - rekao je u studenom 2015. godine menadžer Carlos Gonzalez.

Sada, gotovo četiri godine kasnije sudbina ga je dovela u Hrvatsku.


Vaša reakcija na temu