Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TKO NAKON GOJUNA? Ozbiljna opcija je šef škole praške Slavije

TKO NAKON GOJUNA? Ozbiljna opcija je šef škole praške Slavije

Za nešto manje od mjesec dana proslavit će 47. rođendan

Nakon vijesti o otkazu Krešimiru Gojunu, otvoreno je pitanje njegova nasljednika, a mnoga imena su u opticaju. Među njima je i voditelj Akademije Slavije Jiri Plišek, koji nam za sada 'zvoni' kao ozbiljnija opcija. 

Plišek će za nešto manje od mjesec dana proslaviti će 47. rođendan. Igrao je nogomet, no karijeru je vrlo brzo okončao, već sa 24 godine u njemačkom niželigašu Helmbrechtsu. Još za vrijeme igračke karijere paralelno je radio s mladima u Ruzynama, Viktoriji Žižkov i Motorletu iz Praga. Radio je zatim u omladinskom pogonu Mlade Boleslav, da bi potom otišao u Slaviju. Tamo je od 2001. do 2004. vodio juniore, a uz to je bio izbornik čeških reprezentacija do 16, 18 i 19 godina. Godine 2004. otišao je iz Češke, postao je novi trener Željezničara. Bilo je to doba kada je u Želji rastao 'dijamant', Edin Džeko. Upravo je Plišek najzaslužniji što je Džeko završio u Češkoj. 

- Dok sam ga trenirao, primijetio sam da nema disciplinu u igri. Zbog toga sam ga prebacio u B momčad, a on je to prihvatio i time pokazao svoju zrelost - rekao je jednom prigodom Plišek. U Željezničaru se Plišek nije dugo zadržao, svega nekoliko mjeseci, no kada se vratio u Češku i preuzeo Usti nad Labem odlučio je da mora dovesti i Džeku. Usti koji je bio filijala Teplica bio je idealna odskočna daska koji će potom eksplodirati u Bundesligi.

Osim Ustija i Teplica s kojima je 2009. godine osvojio Kup. Vodio je potom i Sarajevo te Hradec Kralove, a od kraja 2015. godine nalazi se na čelu Akademije Slavije.

U ljeto 2016. godine bio je kandidat za dolazak u omladinski pogon Hajduka, no to se na kraju nije realiziralo. 

Vaša reakcija na temu