Foto: Domžale INTERVJU Tonći Mujan: Ibričić je odličan suigrač, a u Hajduku mi je gušt gledati mlade igrače iz vlastite škole

INTERVJU Tonći Mujan: Ibričić je odličan suigrač, a u Hajduku mi je gušt gledati mlade igrače iz vlastite škole

Mislim da sam pogodio s dolaskom u Domžale

Odlazak u slovensku ligu ispostavio se kao pogodak i procvat za nekadašnjeg igrača Hajduka Tonćija Mujana. Osim Hajduka, u Hrvatskoj je iskusio kratko HNL u Zadru, a tijekom karijere imao je i kratku epizodu u španjolskom Deportivu. Tonći Mujan prošlu sezonu u Sloveniji okrunio je s titulom najboljeg asistenta lige sa 11 asistencija, što mu je osiguralo prelazak iz Krškog u Domžale, gdje je u polusezoni skupio 25 nastupa kroz prvenstvo, kup i Europsku ligu te zabio 3 gola i jednom asistirao. Tu je stigao na poziv mladog trenera Simona Rožmana, a dočekalo ga je još jedno poznato hajdučko ime, Senijad Ibričić.

Kako si se snašao u Domžalama?

- Dosta dobro. Klub je odlično organiziran, da tako kažem, sve se radi moderno. Velika je mogućnost napretka i da se nakon njih napravi korak naprijed za otići stepenicu više. Kad sam dolazio iz Krškog trener Simon Rožman me nazvao izravno i rekao mi je kakvi su planovi, što mi se jako svidjelo. Pričao sam i s Ibričićem o tome pa mi je on rekao sve najbolje. Tako sam se odlučio na dolazak i mislim da sam pogodio.

Koliko ti je Ibričić pomogao u adaptaciji na novi klub?

- Puno. Općenito on pomaže svima i dosta nas ohrabruje. Nas mlađe potiče da igramo bez straha, da ne igramo alibi nogomet i da preuzmemo igru na sebe. Baš onako kakav je i sam, igrač koji zna preuzeti inicijativu i na račun tog znanja je napravio svoju karijeru. Dakle, traži od nas mlađih da se iskažemo i mislim da je to za nas odlično i da je odličan suigrač za mladog igrača.

Kako je došlo do tvog prijelaza u Domžale? Prošle godine si bio najbolji asistent slovenske lige...

- Prošla sezona je bila dosta dobra. Znao sam da ću nakon nje mijenjati sredinu. Bilo je nekih kontakata za druge zemlje, ali meni se nije dalo čekati. Ovdje me trener izravno zvao i objasnio mi kakve su želje kluba, njega i gdje ja mogu napredovati. Ta priča mi se svidjela i odlučio sam da ću ostati u ligi koju znam i da iz Domžala mogu napraviti korak naprijed.

Koji su ciljevi Domžala u ovoj sezoni? Malo vam je nedostajalo za proći dalje u Europskoj ligi protiv ruske Ufe.

- Protiv Ufe je to bila velika nesreća. Općenito nas je prvi dio sezone pratio peh što se tiče rezultata i zato očekujemo da će se ovaj drugi dio poboljšati. Igra je bila dosta bolja od rezultata. Cilj kluba svake godine je ulazak u Europu i mi moramo tome težiti. Sad smo trenutno na četvrtom mjestu. Tako da nam je cilj da dobrom igrom dođemo do rezultata i uđemo u Europu.

Koje su ti utakmice u Sloveniji dosad ostale upečatljive?

- Protiv Ufe utakmica u Europi kad smo odigrali 1:1 je bila dobra. Uglavnom utakmice protiv Olimpije i Maribora budu uvijek dobre. Ovu polusezonu sam igrao protiv Maribora četiri utakmice i primili smo četiri gola iz prekida, što je baš nesreća. Sve te utakmice budu na visokoj razini. Ipak, najviše u sjećanju mi je ostala prošlogodišnja pobjeda protiv Maribora dok sam igrao za Krško. Ove sezone je bilo dobrih susreta, ali ih nismo uspjeli okruniti pobjedama pa se možda nisu tako urezale kao ove navedene.

Kako kao bivši igrač gledaš na situaciju u Hajduku?

- Krivo mi je zbog rezultata jer ne ide, ali me veseli zbog većeg broja mladih igrača iz Hajdukove omladinske škole koji su dobili priliku. To je gušt gledati kad igrači koji su potekli iz tvoje omladinske škole igraju za prvu momčad. Želim im da ih što prije krene rezultat, jer onoliko koliko sam ja vidio, mislim da će ih krenuti. U svakom slučaju, drago mi je vidjeti tako mlade igrače koji dobro igraju. Mislim ako se oni istrpe, uz spoj par iskusnijih igrača, da ćemo uskoro svi slaviti bolje Hajdukove rezultate.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40020, "");
Pregledaj komentare
29