Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TORCIDA ISPRED HDZ-ovih PROSTORIJA 'Maknite nas sa tribine, ostaju vam ulice, vrijeme je odluke, želite li prsluke?!'

TORCIDA ISPRED HDZ-ovih PROSTORIJA 'Maknite nas sa tribine, ostaju vam ulice, vrijeme je odluke, želite li prsluke?!'

Radi se o reakciji na najavu postroživanja 'Zakona o navijačima'

Veća grupa torcidaša večeras u 19.50 sati je došla u Sinjsku ulicu u Splitu, ispred gradskih prostorija HDZ-a, te istaknula poruku:

- Maknite nas sa tribine, ostaju vam ulice, vrijeme je odluke, želite li prsluke?!

Radi se o reakciji na pokrenuti proces postroživanja 'Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima', koji je već sada jako strog. Po novome 'Zakonu o navijačima' će, ako prođe u Saboru, policija dobiti još veće ovlasti. Predlaže se, primjerice, mogućnost da policija zabrani ulazak gledatelju na sportsko događanje ako čak i u torbi ima kapu, majicu s kapuljačom ili maramu. Uz to može dobiti i kaznu od 2.000 do 15.000 kuna. Ako navijač, pak, odbije alkotestiranje ili testiranje na droge, također slijedi zabrana ulaska na stadion ili dvoranu te novčana kazna u istom rasponu.

Iako se najviše pričalo o zabrani šalova, jer mogu poslužiti za prikrivanje identiteta kada ih se veže preko lica, još je dosta toga postroženo. Među protupravno ponašanje koje nosi kazne od 5.000 do 25.000 kuna ili zatvor između 30 i 60 dana predlaže se i oštećivanje ili uništavanje sportskog objekta, prijevoznih sredstava i druge imovine, kao i pozivanje, poticanje ili sudjelovanje u tučnjavi ili napadu.

Vaša reakcija na temu