Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tramezzani: U mojoj kratkoj karijeri kao trenera mi je nedostajalo da negdje ostanem duže

Tramezzani: U mojoj kratkoj karijeri kao trenera mi je nedostajalo da negdje ostanem duže

Nadam se da će ovdje to tako biti

Hajdukov novi trener Paolo Tramezzani na predstavljanju je rekao:

- Hvala predsjedniku i sportskom direktoru što vjeruju u mene. Znam koliko je ovaj klub važan. Znam povijest, znam za navijače koji žive s ovim klubom. Velika mi je čast biti ovdje. Dat ću 100% od sebe. Znam da moment nije dobar, ali u životu sam dosta toga prošao. Možemo napredovati, ovo je važna sezona. Već u petak nas čeka utakmica. Danas je moj prvi susret s igračima. Želim da momčad stekne samopouzdanje i da vjeruje u ono što radimo - rekao je Tramezzani.

Radili ste s nekoliko hrvatskih igrača u karijeri. Jeste li nekoga od njih pitali za informacije?

- Nisam, ne razgovaram s bivšim igračima. Ali, nekoliko posljednjih dana sam pričao sa sportskim direktorom. Znam za povijest ovog kluba. Kada se u Italiji spomene hrvatski nogomet, Hajduk je vrlo poznat. Pratio sam hrvatsko prvenstvo, pogotovo kada sam bio u Albaniji - rekao je Tramezzani.

Zatim je rekao: 

- Znam da nemam puno vremena, imamo dosta utakmica u kratkom razdoblju. Želim svojim igračima dati entuzijazam. Znam da nekad nije lako nositi dres ovog kluba. Nadam se da možemo na dobar način završiti sezonu. Pred nama je još dosta utakmica u prvenstvu, tu je i kup. Ono što želim od svojih igrača je da daju 100%. Nema štednje.

Mnogi igrači vas hvale, a jednom ste navodno nakon poraza odveli igrače u tvornicu u šest ujutro.

- To je bila inspiracija. Nakon toga smo zaredali dobre rezultate. To sam napravio da vide što je pravi život. Nekad igrači žive u drugom svijetu. Rezultat je bitan. Ako pobjeđuješ, sve je dobro. Ako daš sve od sebe i rezultat nije dobar, nitko ti ne može ništa zamjeriti. Ne želim vidjeti momčad koja se plaši igrati nogomet.

Jeste li gledali momčad Hajduka i koji su Vaši prvi dojmovi?

- Gledao sam dosta utakmica. Mislim da ova momčad ima dobru kvalitetu, dobre igrače i vrlo dobre mlade igrače ponikle u Hajdukovoj akademiji. Mislim da imamo dobar miks iskusnih i mladih igrača. Treba naći dobar način da svaki igrač da 100% od sebe. Moramo kreirati dobru atmosferu. Momčad je dobra, mogu napraviti dobar posao.

Dotakao se i svoje dosadašnje trenerske karijere.

- U mojoj kratkoj karijeri kao trenera mi je nedostajalo da negdje ostanem duže. Nadam se da će ovdje to tako biti. Siguran sam da je Hajduk fantastična šansa za mene. Moj cilj je vratiti Hajduk na mjesto gdje pripada.

Još je kazao:

- Znam da nas u petak čeka važna utakmica. Do tada ćemo imati četiri treninga. Važno je pričati s igračima i pronaći dobar način da u petak nađemo dobru jedanaestoricu. Imam već neku ideju za susret sa Šibenikom.

U Hajduku je radio i Edoardo Reja...

- Znam ga jako dobro. Trenirao me dok sam bio mladi igrač. Radi dobro u Albaniji. Ali, gospodin Nikoličius mi je rekao da ne govorim ništa o nikome. Sigurno ću tijekom dana nazvati gospodina Reju i pitati ga neke informacije. On je ovdje pokazao da je vrlo dobar trener i odlična osoba, pravi profesionalac. On je dobar primjer koji mogu slijediti.

Vaša reakcija na temu