Foto: hajduk.hr Tramezzani: Vjerojatno će biti promjena u momčadi

Tramezzani: Vjerojatno će biti promjena u momčadi

Mislim da će svi biti spremni - kazao je trener 'bijelih'

Nakon pobjede protiv Šibenika pred Hajdukom je novi ispit. U zaostalom susretu 13. kola 'bijeli' sutra (17.05 sati) gostuju na Maksimiru kod Dinama.

- Znam koliko ova utakmica znači za sve. Nije ovo normalna utakmica ni za igrače. Osjetio sam to na zadnja dva-tri treninga. Ali, mislim da su svi koncentrirani. To je dobro za mene, imati šansu biti trener u ovakvoj utakmici. Moramo se pripremiti na najbolji mogući način i nadati se dobrom izdanju - rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim se dotakao taktike koju će pripremiti za Maksimir.

- Znam rezultate u proteklih nekoliko sezona u derbijima, ali u ovim okolnostima to ne mora puno značiti. Želim da moja momčad ima stil igre i kući, i na gostovanjima. Kada budemo imali loptu želimo igrati naš nogomet. Pripremit ćemo se za razne scenarije. Vjerujem da će moji igrači biti spremni. Znaju više od mene koliko derbi znači.

Hoće li biti promjena u momčadi?

- Probali smo nekoliko opcija. Vjerojatno će biti promjena.

Bi li bili zadovoljni bodom?

- Rekao sam igračima. Danas idemo gore autobusom, i kad se budemo vraćali istim tim autobusom nazad želim da nitko ne žali ni za čim. Želim da pokažu osobnost, karakter. To je bitno kada igraš poput Dinama, da pokažeš timski duh. To sutra može biti razlika.

Dinamo ima dobre napadače, ali u posljednje dvije utakmice primili su pet pogodaka. Jeste li vidjeli neke nedostatke u njihovoj igri?

- Gledao sam njihove utakmice s Goricom i Rijekom. Analizirali smo i neke prijašnje utakmice. Imaju kvalitetu, ali sam siguran da u 90 minuta, u jednoj utakmici može se dogoditi svašta, pozitivno i negativno. Ovo je dobar test za mene i za moje igrače da vidimo koliko nas još posla čeka da smanjimo razliku koja je sada.

Postoji li neka utakmica slična ovoj koju ste vodili u dosadašnjoj trenerskoj karijeri?

- Mislim da je ova najbolja. Kao trener sam igrao derbije, kvalifikacije Lige prvaka, ali kada sam došao u Split, uzeo sam taksi, a vozač mi je rekao znaš li koliko znači utakmica s Dinamom. Znam da je ovo važna utakmica za sve.

Je li moguće da zaigrate u sustavu 5-3-2?

- Ne.

Imate li problema s ozljedama?

- U ovom trenutku je sve u redu. Mislim da će svi biti spremni. 

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Atmosfera je dobra. Pričali smo i analizirali utakmicu sa Šibenikom. To je za nas bila bitna pobjeda. Momci su mi na posljednja tri treninga pokazali da su spremni i da s užitkom čekaju utakmicu.

Tko je najopasniji igrač Dinama?

- Imaju dosta kvalitetnih igrača. Vrlo su dobra momčad. Nekad igraju individualni nogomet, ali mi moramo biti kao momčad. Respektiramo ih, ali respektiramo i sebe - zaključio je Tramezzani.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(86978, "");
Pregledaj komentare