Trener AFCUA-a: Split je moj klub, ali želio sam ih pobijediti

Trener AFCUA-a: Split je moj klub, ali želio sam ih pobijediti

'Naš cilj je identičan kao i prošle godine'

Trener AFCU-a Marin Mandić ovako je prokomentirao pobjedu nad Splitom.

- Nismo briljirali u napadačkom dijelu, no uz žrtvu i agresivnost smo to iskompenzirali kroz obranu. Mislim da nam na pobjedi nitko ne može ništa prigovoriti - rekao je Mandić, a zatim dodao:

- Nažalost u prvom smo poluvremenu neočekivano ostali bez našeg kapetana i najboljeg igrača Franka Bilića koji je dotad briljirao i spašavao nas. Imali smo pozitivan rezultat, primili smo gol. Njegova zamjena Krešimir Šućur ima 20 godina i pokazao je da je jedan od najvećih potencijala u Hrvatskoj i da uz pravi rad može biti okosnica hrvatskog futsala.

Split je sezonu otvorio s dva poraza, a vi ste im nanijeli i treći...

- Split je moj klub, tu sam proveo prve igračke i trenerske korake. Želim im svu sreću dalje, ali naravno da sam želio pobijediti u ovom susretu. Što se tiče lige, svaka utakmica je kao finale. Možda se može na vrhu istaknuti Novo Vrijeme, no sve ostale ekipe su u dva deka i bit će ravnopravne utakmice.

U dosadašnja tri kola Universitas je osvojio šest bodova. Na startu su poraženi od Crnice, a onda su svladali Olmissum i Split.

- Opekli smo se prvo kolo jer smo najavljivali pobjedu. To je možda čak i dobro ispalo jer smo svjesni da je liga ove godine takva da se nigdje ne mogu unaprijed upisati tri boda. Nakon toga smo slavili u dva derbija, čestitam igračima i nadam se da ćemo se u nadolazeća tri tjedna pripremiti na najbolji mogući način i da ćemo četvrto kolo biti u optimalnoj formi.

Kakav je osjećaj svladati Tea Strunju?

- Zasigurno jedan od najboljih hrvatskih trenera. Napravio je dinastiju u makarskom Novom Vremenu. Takve uspjehe ja kao mladi trener mogu samo sanjati. Njemu i Splitu svom matičnom klubu želim sreću u nastavku prvenstva.

Što može Universitas?

- Naš cilj je identičan kao i prošle godine. S obzirom na to da smo mlad i neafirmiran klub želimo ostati u ligu. Playoff nam je nagrada za rad, mislim da jedino tako možemo napredovati - zaključio je Mandić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52609, "");
Pregledaj komentare
29