Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TURNIR NA ŠOLTI: Prva mjesta Varbonju i Adriaticu

TURNIR NA ŠOLTI: Prva mjesta Varbonju i Adriaticu

U revijalnom dijelu veterani Hajduka su s 5:4 svladali veterane Šolte

Tri dana nogometne bajke priredilo je 18 ekipa na 5. Dječjem međunarodnom turniru Šolta 2019. U organizaciji MNK Maslinica, pod pokroviteljstvom općine Šolta i Središnjeg državnog ureda za šport, odigrano je 48 utakmica u kojima je postignuto 208 golova, igralo se u dvorani u Grohotama. Sve utakmice odsudili su Toni Ćelić i Mladen Bajamić, službeni fizioterapeut turnira bio je Mladen Buotić, a spikerski i delegatski posao bez greške je odradio Željko Marić. Nagrade najuspješnijim pojedincima u sudionicima podijelili su Dragan Marković, Marin Bajić, Šoltansko srce Toma Jelaska i predsjednik MNK Maslinica Filip Šegvić.

U konkurenciji igrača rođenih 2007. godine Jelsa je u dvoboju za treće mjesto svladala Orebić sa 7:3, a u finalu je hvarski Varbonj, uz veliku podršku navijača sa 3:1 bio bolji od Međugorja. Naj postava turnira, u izboru stručnog žirija, je Ante Vučković (Međugorje), Lovro Čubre (Varbonj), Nikola Vidošević (Varbonj), Danijel Prskalo (Međugorje), Mylo Uskoković (Maslinica) i Petar Krasić (Međugorje), a nagrada za fair-play dodijeljena je ekipi Olmissum iz Omiša, dok je nagradu za najbolji potez osvojio Marin Barbić (Jelsa) za predivan gol u rašlje.

U konkurenciji igrača rođenih 2009. godine, u utakmici za 3. mjesto Međugorje 1 bilo je bolje od Međugorja 2 s 5:4, a u finalu je splitski Adriatic s 8:2 svladao Orebić. Trofej za fair-play osvojila je ekipa ŠN Legen iz Slavonskog Broda, a u najboljoj momčadi turnira su Matej Tolj (Orebić), Anto Rančić (Adriatic), Josip Kikaš (Međugorje), Ivo Fradelić (Adriatic), Vladimir Soldo (Međugorje) i Josip Perajica (Adriatic), dok je nagradu za naj potez osvojio Rino Kalebić (Maslinica) za dribling kojim je iz igre izbacio četiri protivnička igrača.

- Hvala općini Šolta što nas je podržala, svim ekipama zbog dolaska na Šoltu i brojnim volonterima bez kojih ovaj turnir ne bio održan. Vjerujem da ćemo sljedeće godine biti još brojniji - kazao je predsjednik MNK Maslinica Filip Šegvić, koji je, uz puno emocija uručio plaketu zahvale načelniku općine Šolta Nikoli Ceciću Karuziću.

U revijalnom dijelu veterani Hajduka su s 5:4 svladali veterane Šolte, bilo je predivno na otoku vidjeti Nenu Praliju, Stipu Andrijaševića, Franu Bućana, Vladu Balića i ostale Hajdukove legende.

- Zadovoljstvo nam je što smo dolaskom uveličali ovaj odlični turnir. Već sada prijavljujemo dolazak i za sljedeću godinu - rekao je Pralija, a turnir je imao i svoju humanitarnu notu, dio sredstava MNK Maslinica uručio je jednoj šoltanskoj obitelji.

Vaša reakcija na temu