Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Turska u atraktivnoj utakmici svladala borbenu Gruziju

Turska u atraktivnoj utakmici svladala borbenu Gruziju

Momčad trenera Montelle napravila je veliki korak prema sljedećoj fazi natjecanja

U prvoj utakmici skupine F, Turska je u Dortmundu svladala Gruziju 3:1.

Već u 10. minuti susreta Turci su opasno zaprijetili gruzijskim vratima. Defanzivni veznjak Kaan Ayhan dalekometnim udarcem zatresao je vratnicu.

Nastavili je Turska s boljom igrom, a nagrada za to stigla je u 25. minuti. Mert Muldur prekrasnim je volejom svladao gruzijskog vratara Giorgija Mamardashvilija i doveo svoju momčad u prednost. Ovaj spektakularni pogodak desnog beka Fenerbahcea zasigurno će biti u konkurenciji za jedan od najljepših na turniru. 

Silno motivirana Turska je poslije toga žustro krenula prema naprijed po povećanje prednosti, a u konačnici su ih od tog cilja dijelili centimetri. Nakon kvalitetno odrađene akcije poentirao je Kenan Yildiz, međutim, nakon provjere VAR snimke odlučeno je kako je napadač ‘stare dame’ bio u nedozvoljenoj poziciji.

Turska je nastavila pritiskati, ali Gruzija je odgovorila na, za njih, najbolji mogući način. Georges Mikautadze uhvatio je turskog čuvara mreže Merta Gunoka na krivoj nozi te izjednačio rezultat. Napadač francuskog Metza tako je upisao svoje ime u povijesne knjige gruzijskog nogometa jer je postigao njihov prvi pogodak na velikim natjecanjima. 

Do kraja poluvremena vodila se prava bitka na travnjaku, vidjeli smo nekoliko velikih prilika, ali ne i promjenu rezultata.

Na početku drugog dijela Turska je bila agresivna prema naprijed, dok se Gruzija čvrsto i disciplinirano branila. Davala je momčad Willyja Sagnola sve od sebe, požrtvovno se borila za svaku loptu, ali onda je turski wonderkid Arda Guler s 26 metara uputio neobranjiv udarac u desne rašlje i vratio svoju momčad u vodstvo. 

Ni novi rezultatski deficit nije obeshrabrio Gruzijce jer su ubrzo preko Giorgija Kochorashvilija zatresli gredu. 

Do kraja susreta Gruzija je svim snagama pokušala izjednačiti rezultat, ali bezuspješno. Turska je kvalitetno otklanjala njihove pokušaje, a na samom kraju sučeve nadoknade i poentirala preko Kerema Akturkoglua.

Ova pobjeda u izuzetno iscrpnoj utakmici veliki je korak prema sljedećoj fazi natjecanja za momčad stručnjaka Vincenza Montelle, dok Gruziji preostaje nada da će u preostale dvije utakmice doći do velikog iznenađenja. Sljedeći susret u ovoj skupini na rasporedu je u 21h, a snage će u njoj odmjeriti Portugal i Češka. 

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu