Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr U Hajduk je stigao za plaću da ne može manju, a otkrivamo i tko mu je predvidio reprezentativnu karijeru

U Hajduk je stigao za plaću da ne može manju, a otkrivamo i tko mu je predvidio reprezentativnu karijeru

Cijena mu je porasla na dva i pol milijuna eura

Svih 90 minuta za Hrvatsku je protiv Škotske odigrao je Josip Juranović, a već je u više navrata ispričano kako ga je iz tadašnjeg trećeligaša Dubrave doveo Goran Vučević, kojemu se mora priznati da je pogodio s njim, Franckom Ohandzom, Tomom Bašićem, Franom Tudorom, igračima koji su po dolasku imali mizerne uvjete, s obzirom na ono što su kasnije pokazali.

Juranović je, primjerice, u Hajduk došao za plaću od 3.200 kuna, te riješen stan i hranu, a morao se dokazivati kroz drugu momčad, koja je nastupala u 3. HNL Jug. Pogledajte samo ovaj sastav: Ivo Grbić, Josip Bašić, Domagoj Franić, Ruslan Gurbanov,  Marko Pejić,  Ismar Hairlahović, Josip Juranović, Fran Tudor, Elvir Maloku, Arlind Basha. Ta momčad je u ožujku 2015. poražena od Croatije Zmijavci 3:2. Nešto kasnije će za 'bekavce' nastupiti i Toma Bašić, Lorenco Šimić, Anthony Kalik, Deni Jurić, Ardian Ismajli.

Uglavnom, Juranović je stigao kao vezni igrač, a afirmirao se na desnom boku i sada na Euru igra u prvih 11. Evo još jedne zanimljivosti: kada je trener Marijan Pušnik preuzeo momčad Hajduka, negdje pri kraju priprema poželio popiti piće sa mnom i kolegom koji smo tada izvještavali s Pohorja. U jednom trenutku je ispalio:

- Imam jednoga koji je budući reprezentativac!

Nakon par sekundi tišine je slavodobitno ispalio:

- Josip Juranović!

U tom trenutku sam pomislio da ga je odnijela ona čašica kojom je nazdravio, ali, eto, vrijeme mu je dalo za pravo - Jura je danas prvi izbor hrvatske reprezentacije za desni bok.

Juranoviću nakon svega treba skinuti kapu. Sam je 'izrudario' svoju karijeru, njegova moć ponavljanja nikad nije bila upitna. Ne možemo sad reći da je u dresu Hajduka oduševljavao, ali bio je dobar, s tim da smo ga još više počeli cijeniti nakon kasnijih pokušaja s Todorovićem, da ne kažemo Jakolišem jer je on ipak izraziti ofenzivac koji je tu korišten silom prilika.  

Hajduku je od Juranovićeva prelaska u Legiju pripalo 600.000 eura odštete plus 10 posto od sljedećeg transfera.

Nakon pobjede nad Škotskom (3:1), njegovu izvedbu pohvalio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

-  Juranović je izvrstan na treninzima, odličan u Legiji i procijenili smo da može brzinom zaustaviti Robertsona i s tim smo pogodili - komentirao je Dalić dan nakon slavlja protiv Škotske.

Juranović je u Glasgowu odigrao devetu utakmicu u dresu Hrvatske. Debitirao je prije četiri i pol godine na kineskoj turneji. Izbornik je bio Ante Čačić, a uz Juranovića je tada za Hrvatsku debitirao i Fran Tudor. Zanimljivo, obojica su iz Hajduka završila u Poljskoj. Juranovićeva Legia osvojila je naslov, a Tudorov Rakow završio je na drugom mjestu uz osvojen kup. U protekloj sezoni Juranović je bio standardan prvotimac kluba iz Varšave, te je pružao vrlo dobre partije. Ubilježio je osam asistencija te je u toj kategoriji na drugom mjestu Ekstraklase. S Legijom ima ugovor do ljeta 2023. godine, a na Transfermarktu cijena mu je porasla na dva i pol milijuna eura. 

Vaša reakcija na temu