Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook / Neretvanac U IŠČEKIVANJU HAJDUKA: Berba mandarina staje, škole će raditi skraćeno...

U IŠČEKIVANJU HAJDUKA: Berba mandarina staje, škole će raditi skraćeno...

Najdraži opuzenski gost, klub koji je u Opuzenu na emotivan način i domaćin, dolazi u utorak 27. rujna 2022., a sve drugo staje

Nogometni klub Neretvanac iz Opuzena će povodom 90. rođendana ugostiti Hajduk 27. rujna u 15.30 sati. U najavi susreta su objavili uistinu lijep tekst:

'[90godina] ...to je nešto u nama, to je ludost sama!'

Škole će raditi skraćeno, berba mandarina staje...razlog je samo jedan dolazi ON.

Euforija u našem Opuzenu doseže svoj vrhunac u očekivanju dolaska HNK Hajduk Split. Prodano je prvih 400 karata, a djeca u vrtić i škole kreću samo sa jednim pitanjem: Idemo li? Najdraži opuzenski gost, klub koji je u Opuzenu na emotivan način i domaćin, dolazi u utorak 27. 9. 2022., a sve drugo staje. Uveličat će splitski bijeli proslavu 90 godina Neretvanca, a sve drugo će stati: berba mandarina će nakratko zastati, skladišta će skratiti poslijepodnevnu smjenu, a škole će prilagoditi svoj rad.

Jer dolazi Hajduk!

Opuzen slavi 90 godina postojanja svog Neretvanca, davne 1932. godine osnovan je klub koji će postati simbol Opuzena, a svojim grbom, bilim jedrom na neretvanskoj lađi na plavoj pozadini simbolički se povezuje s najvećim dalmatinskim klubom. Baš kao što će to činiti kroz cijelu svoju povijest, potpuno, bez zadrške i uvijek. Opuzen i Neretvanac, za razliku od nekih nikad nisu lutali. Niti u kolovozu 2011. godine kada se cijeli klub učlanio u Hajduk ili kad smo uoči osvajanja naslova prvaka 3.HNL jug pozvali Livaju da ostane! 

- Jer bez tvog ostanka ne znači nam ništa ni titula prvaka - rekli smo tada.

Baš i kao one godine, sada već davne 1976. kada je 1.veljače jedna od najjačih momčadi Hajduka došla u Opuzen jer su Opuzenci prikupili daleko najviše kupona u nagradnoj igri Slobodne Dalmacije - točno njih 51.226, a na tribinama se tog zimskog dana skupila čak 2 Opuzena. Bilo je preko 6000 gledatelja. Ili kada je Gradska glazba Opuzen uoči prve utakmice Hajduka u grupnoj fazi Lige prvaka protiv Benfice 14. 9. 1994. svirajući prošla atletskom stazom Poljuda pozdravivši grotlo prepunog stadiona. 

Evociramo uspomene i na 2005. kada je Hajduk gostovao u Opuzenu s Nikom Kranjčarom u svibnju u godini posljednjeg naslova. Kada god je Hajduk dolazio u Opuzen, bile su to najave velikih ekipa i rezultata, a mi se nadamo da će tako biti i ovaj put. Da će gostovanje u Opuzenu najaviti neke nove velike stvari.

Neretvanac slavi svojih prvih 90, a u Opuzenu, Dolini, Pelješcu, Hercegovini... svi se pitaju dolazi li Livaja? Livaja dolazi, možda neće igrati, ali Marko će uveličati opuzensku feštu. A možda, samo možda navrati i Mišo i zapjeva svoj bezvremenski hit: Ja nemogu drugo nego da ga volin!

Čekamo te Hajduče!'


Vaša reakcija na temu