Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr BIVŠI NAPADAČ HAJDUKA: 'U Makedoniji se igra za plaću od 500 do 1000 eura, a Hajduk je iz godine u godinu sve lošiji'

BIVŠI NAPADAČ HAJDUKA: 'U Makedoniji se igra za plaću od 500 do 1000 eura, a Hajduk je iz godine u godinu sve lošiji'

'Mislim da je bolji Hajduk u kojem sam bio od ovoga danas'

Informacije o Renovi, Hajdukovom protivniku u drugom pretkolu Europske lige potražili smo u Mađarskoj. Tamo već drugu sezonu za DVTK igra bivši napadač Hajduka Mirko Ivanovski

- Europske utakmice igraju u Skoplju, u bazi federacije. Zadnjih deset godina možda sam pogledao najviše tri cijele utakmice makedonske lige. Publike nema, kvaliteta je loša. Kada dođe neki sponzor, odmah je taj klub šampion. Takva je bila situacija s Vardarom i Škendijom. Plaće su u makedonskoj ligi između 500-1000 eura - priča nam Ivanovski, a zatim se dotakao najvećeg uspjeha Renove, naslova prvaka iz 2010. godine.

- Gazda koji je inače Albanac je jako moćan. Otvorio je tvornicu s gipsom, te stvarima za izolaciju. Ima novca. Kada je došao tamo 2000. ljudi su mu rekli da uloži u nogomet. Uložio je puno novca. Nakon nekog vremena je digao ručnu, te je Renova u posljednjim sezonama završavala u sredini ljestvice.

Kakva je kvaliteta makedonske lige?

- Nema tu prevelike kvalitete. Uglavnom su momčadi sastavljene od klinaca ili igrača koji imaju 25-26 godina, a nisu uspjeli u inozemstvu. 

Ivanovski je s Poljuda otišao u ljeto 2019. godine, no Hajduka prati i dalje. Kako mu se čine 'bijeli'?

- Gledao sam utakmicu protiv Belupa. Iz godine u godinu sve lošije i lošije. Ne znam što se događa, samo mijenjaju igrače. Ne znam kako je moguće da neka momčad troši toliko para, a da ne dovede pravo pojačanje. Baš mi je žao Hajduka, ali loši su. 

Je li bolji Hajduk u kojem je on igrao ili ovaj današnji?

- Mislim da je bolji onaj u kojem sam ja bio. Tada smo imali dosta dobrih igrača. Imali smo dobru ekipu, onda je krenula rasprodaja. Nižić, Radošević, Bašić, Futacs, Said. Nismo imali sreće, ispali smo od Steaue u 93. minuti nakon greške Posavca. Tada smo mogli napraviti puno. Ali, mislim da je Hajduk tada bio bolji nego sada. Ne zato što sam ja bio tamo, nego je bilo dobrih igrača.

Osim učestalih promjena u igračkom kadru, često se na Poljudu mijenjaju i treneri?

- Uvijek ista priča. Doživio sam jednom u Rumunskoj. U Astri sam promijenio šest ili sedam trenera u jednoj sezoni. Čak je jedan trener bio u klubu tjedan dana. Otišao je iako je pobijedio utakmicu. Mislio sam da je to samo tu moguće, ali doživio sam to i u Hajduku. 

Kako je u Mađarskoj?

- Tu mi je super. Liga je odlična, uvjeti su fenomenalni. Svi znaju da Orban puno ulaže u sport. U prvoj ligi svi imaju nove stadione, trening baze s restoranima. Svi igrači voze auto istog sponzora. Prošle godine je bio Volkswagen, ove godine Toyota. Plaća je redovita. Jedino što ti preostaje je igrati nogomet. Imam ugovor još do ljeta, ali mislim da ću produžiti. 

DVTK dosta ovisi o učinku bivšeg napadača Hajduka...

- Šest golova sam zabio prošle sezone. Nisam igrao sve utakmice. Kada sam došao nakon pet utakmica sam pauzirao radi crvenog kartona. Onda zbog loma nosa. Prvog siječnja sam počeo zabijati. Bio sam i na TV-u u emisiji kao napadač koji je u najboljoj formi u ligi. Na kraju su u klubu počeli stavljati mladiće kako bi dobili novce od saveza. Četiri-pet mladih ispod 18 godina, tu je klub zaradio s nadom da će se oni dokazati. Na kraju nije bilo dobro, navijači su bili malo razočarani - zaključio je Ivanovski.

Vaša reakcija na temu