Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RNK Split U Parku mladeži doček za Sablićeve šampione, kojima je HNS promjenom sustava uskratio Ligu prvaka

U Parku mladeži doček za Sablićeve šampione, kojima je HNS promjenom sustava uskratio Ligu prvaka

Splitovci neće vidjeti najprestižnije europsko natjecanje, a HNS je uvidio propust pa vraća staru juniorsku ligu

Juniori RNK Splita prvaci su Hrvatske za sezonu 2014/15, ali neće osjetiti slast igranja u Ligi prvaka. Momčad trenera Gorana Sablića servirala je kocku šećera na kraju turbulentne sezone u Parku mladeži, ali zbog neshvatljivog propusta HNS-a ostaje bez prestižnog europskog natjecanja koje bi idealno poslužilo za promociju mladih igrača.

HNS je, naime, ove sezone ukinuo junirsku HNL, pa se prvenstvo igralo po regijama, a u Svetom martinu na Muri odigrana je završnica gdje je Split svladao Osijek (3:0), Rijeku (3:2), Slaven Belupo (4:0), te je s Dinamom odigrao remi (0:0). 'Crveni' su bili prvi, ali iz takvog sistema se ne može u prestižno europsko natjecanje.

Split ima sjajno 1997. godište, a Dinamo 1998. godište, koje čini i gotovo cijelu reprezentaciju. Suočeni s činjenicom da ni dogodine pobjednik neće u Ligu prvaka, HNS nakon samo godinu dana vraća juniorsku HNL, u kojoj će iduće sezone igrati 14 klubova, ali ostaju još pionirska i kadetska liga.

No, ova priča nimalo nije poremetila veliko slavlje i doček Sablićeve šampionske generacije uz vatromet u Parku mladeži.

- Prije svega moram čestitati predsjednicima Slavenu i Jozi što su nam omogućili da na ovim prostorima radimo i djelujemo, te da svi skupa dođemo do ovako kvalitetnih rezultata. Želim čestitati momcima, ali i svim trenerima i zaposlenicima, jer su svi zajedno doprinijeli ovim rezultatima - rekao je šef škole Darko Butorović.

- Svi skupa smo u radosnom raspoloženju, naši momci su osvojili veliki trofej, prvaci su države i nadam se će jednog dana neki od njih postati i seniorski prvaci. Niste slučajno došli do ovog uspjeha, iza vas je veliki trud i rad, a posebne čestitke idu treneru koji vas je vodio do ovog uspjeha. Put kojim smo krenuli je dobar, ali ovo je tek početak, on je izuzetan, ali predstoji nam još puno rada - kazao je predsjednik kluba Slaven Žužul.

Prvaci Hrvatske su: Ante Duvnjak, Frane Maglica, Andro Šarić, Božo Mikulić, Toni Glavaš, Kristijan Jakić, Marin Roglić, Matej Jukić, Ivan Jukić, Luka Grubišić, Hrvoje Relota, Domagoj Markulin, Tomislav Sušac, Vedran Malecki, Petar Jović, Bože Živaljić, Antonio Samac.

Stručni stožer: Goran Sablić (trener), Siniša Šegović (pomoćni trener), Hrvoje Sunara (trener vratara), Mladen Krstić (kondicijski trener), Tomislav Buljan i Hrvoje Prkić (fizioterapeuti), Darko Butorović (voditelj omladinske škole), Špiro Barbarić (tajnik omladinske škole).

Najbolji igrač turnira je Božo Mikulić, najbolji strijelac Bože Živaljić s tri postignuta gola, a najbolji vratar Ante Duvnjak (RNK Split).

Vaša reakcija na temu