Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Splitu niče spomen-obilježje u čast najboljeg košarkaša Europe svih vremena

U Splitu niče spomen-obilježje u čast najboljeg košarkaša Europe svih vremena

Kamena klupa je dnevni boravak 'za dušu i tilo'

U subotu u 11.07 sati će se na Gripama održati svečanost: pored zgrade u kojoj je rođen Toni Kukoč, poznate po nekadašnjoj velikoj reklami 'Eurokrem', postavit će se kamena klupa teška tri tone u čast slavnom košarkašu.

- Na ideju smo došli u prosincu prošle godine. Ekipa navijača 'žutih' koja ima i svoju Wats Ap grupu 'Jugoplastika', odlučila se na ovaj potez nakon učestalih rasprava o tome tko je najbolji košarkaš Europe svih vremena. Ako jedan Michael Jordan kaže da je to naš Kukoč bez konkurencije, onda dalje nema priče - kazao nam je u ime grupe košarkaških entuzijasta Sergije Vujnović, glavni motor cijele akcije.

Dodao je kako je kamena klupa dnevni boravak 'za dušu i tilo', te zahvalio svima koji su pomogli da se ideja realizira.


Prije svega Tamari Plastić, ravnateljici Klesarske škole iz Pučišća. Srednjoškolci su odradili sjajan posao, a kako Kukočevo ime otvara sva vrata, tako se brački prijevoznik Berica potrudio dostaviti taj kamen do Splita, a postavit će ga njegove kolege iz tvrtke Batalić Stobreč. Sve besplatno, naravno, jednako kao i kamen, koji je donacija tvrtke Jadrankamen Pučišća.


Na spomen-obilježju je ugraviran natpis:

- Između običnog koša i dobre asistencije uvijek izaberem dobru asistenciju. To mi je draže.

Radi se o izjavi koju je Kukoč dao novinaru Borisu Mutiću nakon osvajanja drugog naslova prvenstva Jugoslavije s Jugoplastikom. 

Dodajmo još da su, uz spomenutog Vujnovića, pokretači ove akcije Denis Tukić, Srđan Vilović, Toni Žitko, Ante Akelić, Zlatko Piteša, Sergije Vujnović, Ivan Senjanović, te proslavljeni košarkaš Nikola Vujčić.


Vaša reakcija na temu