Foto: Hajduk.hr Udovica i kćer Dina Pokrovca izgubile spor, Hajduku i Niki Kranjčaru trebaju platiti 790 tisuća kuna parničnog troška

Udovica i kćer Dina Pokrovca izgubile spor, Hajduku i Niki Kranjčaru trebaju platiti 790 tisuća kuna parničnog troška

Nasljednice ubijenog menadžera tražile su od Hajduka i Kranjčara 600 tisuća eura s kamatama

Županijski sud u Splitu potvrdio je nepravomoćnu presudu splitskog Općinskog suda iz 2015. godine i tako pravomoćno odbio tužbu Moravke i Matee Pokrovac, udovice i kćeri ubijenog nogometnog menadžera Dina Pokrovca, koje su od Hajduka i Nike Kranjčara tražile 600 tisuća eura s kamatama od početka 2005. godine kada je došlo do transfera iz Dinama u Hajduk, potvrdio nam je odvjetnik Vinko Radovani, koji je u ovom sporu zastupao Hajduk. Niku Kranjčara zastupala je odvjetnica Sonja Vizjak, a drugu stranu odvjetnik Robert Jančik

Od Hajduka je tražen novac na ime posredovanja u transferu Nike Kranjčara. Tužba se temeljila na sporazumu kojeg je s Hajdukom potpisala tvrtka Finaco sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Delaware. Tvrtka je bila formalno upisana na Dinamovog direktora Tomislava Svetinu, a Hajduk je osporavao ugovor kao fiktivan sračunat za izbjegavanje porezne odgovornosti u Hrvatskoj. Na suđenju je istaknuto kako je potraživanje prebačeno na udovicu Dina Pokrovca tek 2009. godine, a do tada nitko nije potraživao nikakav novac. 

Nasljednice Dina Pokrovca tražile su od Kranjčara novac zbog ulaganja u njegovu karijeru, no i taj dio tužbenog zahtjeva je odbijen. 

Kako su izgubile spor, udovica i kćer pokojnog Pokrovca morat će platiti parnični trošak koji iznosi 790 tisuća kuna plus kamate. Hajduku duguju 390 tisuća kuna, Kranjčaru oko 400 tisuća. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57029, "");
Pregledaj komentare