Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UKLJUČITE SE: DPH Zagreb poziva na humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za beskućnike

UKLJUČITE SE: DPH Zagreb poziva na humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za beskućnike

'Pokažimo još jednom veliko Hajdučko srce'

Društvo prijatelja Hajduka Zagreb već tradicionalno, u vrijeme pred Božić, humanitarno djeluje i pomaže onima kojima je pomoć zaista potrebna.

Lani su to bile bebe bez roditeljske skrbi i trudnice koje nemaju gdje roditi, a ove godine su to - beskućnici.

'Pozivamo sve naše članove, a i sve do kojih dopre ovaj poziv da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima. Osigurali smo da pomoć stigne konkretno onima koji i u ovo zimsko vrijeme nemaju gdje prespavati, jesti, obaviti osobnu higijenu ili se jednostavno ugrijati.

U suradnji sa Udruga Dom nade - Dnevni boravak za beskućnike, udrugom koja se godinama bori protiv siromaštva, beskućništva i socijalne isključenosti, i čije su prostorije jedini boravak za beskućnike u Zagrebu, organizirali smo prikupljanje konkretnih donacija kojima ćemo pomoći njihovim korisnicima.

U dogovoru sa Udrugom Dom nade, popisali smo konkretne potrebe beskućnika koji svakodnevno dolaze k njima te ćemo donacije prikupljati u Bajdinom domu u sljedećim terminima:

- srijeda, 08.12., od 18 - 20 h

- petak, 10.10., od 18 - 20 h

- srijeda, 15.12., od 18 - 20 h

- nedjelja, 19.12., od 17 - 20 h

Njihove konkretne potrebe su:

- Konzervirana hrana i suhomesnati proizvodi za jednostavne obroke, gotova jela u konzervi, juhe za brzo pripremanje, musli i cornflakes, cappuccino, instant kava, turska kava 

- Bezreceptni lijekovi (tablete protiv bolova, propolis u spreju, septolete za grlo, paracetamol, razni vitamini, antiseptici za rane - Octanisept, sprejevi za nos, šamponi za psorijazu, škarice za nokte, gelovi za bolne mišiće...)

- Sokovi na razrjeđivanje i gazirani sokovi, grickalice (štapići, čipsevi, itd), čokolade, bomboni i keksi

- Hoodice (sa i bez zatvarača), donji veš (isključivo bokserice), čarape, remene, rukavice, kape

- Tople deke

- Veće sportske torbe (putne)

- Ruksaci

- Vreće za spavanje 

- Rabljeni funkcionalni mobiteli

- Malo prijenosno plinsko kuhalo, džezva i lonac

- Vlažne maramice 

- Dezodoransi

- Aftershave

- Jednokratne britvice

- Kreme za ruke i lice

Osim fizičkih donacija, postavili smo i kutiju za novčani prilog koji ćemo nakon završetka akcije proslijediti Udruzi Dom nade.

Članove našeg Društva još od osnutka davne 1949. godine povezuje ljubav prema Hajduku, a sada pokažimo ljubav prema našem gradu Zagrebu i njegovim manje sretnim stanovnicima!' - poručuju iz DPH Zagreb.


Vaša reakcija na temu