Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Union preuzeo omladinski pogon Primorca: Prva ligo, evo nas!

Union preuzeo omladinski pogon Primorca: Prva ligo, evo nas!

Ovo je zdrav projekt s velikim ambicijama, ali isto tako smo realni - kazao je Jurica Vučko

Nogometna škola Union i Primorac Stobreč sklopili su ugovor o sportsko-poslovnoj suradnji, a trajat će najmanje deset godina s mogućnošću produženja na još toliko.

I Union i Primorac su tako dobili partnera u razvoju, škola nogometa već broji pozamašan broj članova, a Primorac će svojom tradicijom i infrastrukturom omogućiti djeci nesmetan nogometni razvoj. Posebno se to odnosi na igrače u starijim uzrasnim kategorijama koja nastupaju na velikom terenu.

Jurica i Luka Vučko, te Luka Ćelić u ime Uniona, te predsjednik kluba Zdravko Voloder kao predsjednik Primorca, u Stobreču su jutros predstavili suradnju.

- Napravili smo pravi zajednički projekt poboljšanja rada Primorca, a kao partnera smo našli školu nogometa Union, koju vode mladi, kvalitetni ljudi, a svi znamo da su kadrovi uvijek najbitniji - započeo je predsjednik Primorca Voloder, pa nastavio:

- Poboljšat će se infrastruktura i sami rad. Cilj je da se skupi što više djece, to je osnova svega i taj dio smo prepustili Unionu jer njihovi rezultati pokazuju da to znaju. Neka oni budu ti koji će odlučivati o kadrovima i selekciji. Mi smo klub koji je dobro organiziran i imali smo jednu sličnu vrstu ugovora s Hajdukom, a sada s Unionom. Siguran sam da smo pogodili s ovim projektom i postat ćemo hit škola sljedećih godina.

Luka Vučko zadovoljan je što će njegova nogometna škola omogućiti djeci kvalitetan razvoj...

- Čim se radi nešto na dobrobit djece, znači da je pozitivna priča. Ovo je zdrav projekt s velikim ambicijama, ali isto tako smo realni. Naša škola ima super temelje, a Primorac je klub s tradicijom. Oformili smo i tim trenera, tu su i imena s prvoligaškim pedigreom. Mislim da su kvalitetni ljudi ključ u ovome svemu.

Njegov brat Jurica godinama je radio u seniorskom nogometu, asistirao je Igoru Tudoru, a prošle se godine skrasio na terenima na TTTS-u, gdje Union ima svoju bazu...

- Nama je trebala jedna ovakva suradnja, Primorac je uvijek bio jedan od klubova koji je kotirao visoko u našem podneblju. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom doći do zavidnog nivoa. Nismo nikad bili bahati i nastavit ćemo u istom smjeru - kazao je stariji brat Vučko.

Dodajmo i to kako se ubrzo očekuje postavljanje nove umjetne trave na pomoćno igralište u Stobreču, u dogledno vrijeme i postavljanje reflektora, te preuređenju dviju novih svlačionica...

- Infrastruktura je izuzetno bitna, ona omogućuje kvalitetan i neometan rad, pogotovo u zimskom periodu. Ne smijemo ni zaboraviti nogometne ciljeve, sigurno u dogledno vrijeme gledamo prema 1. HNL kadeta i pionira. Samim time će profitirati i seniorski pogon Primorca - kazao je Luka Vučko.

Najmlađe kategorije Uniona su do sada igrale u najvišem mogućem rangu natjecanja, a fuziranjem s Primorcem, imat će se priliku oni stariji - pioniri, kadeti i juniori natjecati u 2. HNL ligi, u konkurenciji klubova od Zadra do Dubrovnika.

Vaša reakcija na temu