Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uremović: Mislim da se s ovim trenerom neće ponoviti pogreške iz prošle sezone

Uremović: Mislim da se s ovim trenerom neće ponoviti pogreške iz prošle sezone

'Imamo kvalitetnu obranu'

Filip Uremović odigrao je protiv Rijeke (0:0) svih 90 minuta. 

- Zanimljiva utakmica, oprezna s obje strane. U derbijima se uvijek igra tako. Nijedna ekipa nije uzela rizik. Na kraju bod svakome. Za nas dobro što je mreža ostala očuvana, a prema naprijed je nešto falilo za tri boda - rekao je Uremović, a potom dodao:

- Mislim da imamo kapacitet da možemo uzeti rizik, ali možda nismo ni htjeli. Raduje me igra ekipe. Jako smo dobri u bloku, jako stabilni, pokazujemo taktičku disciplinu koja je zadovoljavajuća. 

U odnosu na prošlu sezonu dobio si mlađeg suigrača, Dominika Prpića koji djeluje sve bolje i bolje?

- Imamo kvalitetnu obranu. Tko god igra stopera ili beka pokaže puno. Konkurencija je uvijek dobra i zdrava. Diže svakog igrača, tako i Prpića. Drago mi je da dobro igra. Ima još puno toga za pokazati. Sigurno je igrač koji može postati reprezentativac, čeka ga jako dobra budućnost.

Koliko mu pomažeš savjetima?

- Nisam baš toliko iskusan, ali pokušam ga usmjeriti u najboljem mogućem smjeru. Šarlija mu je velika potpora, iako on sad ne igra, ali uvijek je na dispoziciji. 

Što može Hajduk ove sezone i kako vidiš konkurente u borbi za vrh?

- Gledamo sličnu sezonu kao prošle sezone, tri kvalitetne ekipe, mislim da će se i Osijek dići. Idemo kolo po kolo. Vrlo su sitne razlike. Dinamo ima najširi kadar. Nekad ne pobjeđuje kadar, nego srce.

Koje greške ne smijete ponoviti od lanjske sezone?

- Mislim da se ove godine neće one ponoviti s ovim trenerom - zaključio je Uremović. 

Vaša reakcija na temu