Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USPJEH U MALO VREMENA: Osnovani su 2009., krenuli iz pete lige, a sada su izborili polufinale Lige prvaka

USPJEH U MALO VREMENA: Osnovani su 2009., krenuli iz pete lige, a sada su izborili polufinale Lige prvaka

Tyler Adams protiv Atletica je zabio prvi pogodak u dresu RB Leipziga

Osnovani su prije samo 11 godina. Mnogi ih u Njemačkoj ne vole. Smatraju ih umjetnim klubom. No, nitko ne može osporiti uspjeh koji je ostvario RB Leipzig u relativno kratkom razdoblju. 

Uz pomoć Red Bulla krenuo je projekt stvaranja jakog nogometnog kluba 2009. godine. Iz pete lige je trebalo iz godine u godinu koračati prema višim rangovima. Prije četiri godine uspjeli su izboriti ulazak u Bundesligu gdje su se vrlo brzo ustalili na vrhu, te su iz godine u godinu sve konkurentniji. Princip je jasan. Mladi i potentni igrači pažljivo birani od strane skautske službe razgranate od Brazila do Afrike. Zatim njihova afirmacija, te potom unosna prodaja. S obzirom na veliku količinu talenta koji u svom pogonu ima RB Leipzig praktički za gotovo svakog igrača koji ostvari transfer već postoji spremna zamjena. 

Prije dva ljeta prodali su Nabyja Keitu u Liverpool za 60 milijuna eura, dok je nedavno Timo Werner otišao u Chelsea za nešto više od 50 milijuna eura. Pola Europe želi sjajnog stopera Upamecana, no u Leipzigu su se na to već navikli. I ne brine ih to previše.

I bez Wernera koji je protekle sezone zabio 34 pogotka nadigrali su Atletico i stigli do polufinala Lige prvaka. Julian Nagelsmann radi sjajan posao. Na sebe je skrenuo pozornost u Hoffenheimu, a vrlo brzo njegov potencijal prepoznali su u RB Leipzigu. Sada s 33 godine izgleda kao da je godinama na sceni, a većini igrača može biti stariji brat. 

Junak ogleda s Atleticom je Amerikanac. Tyler Adams ima 21 godinu. U Leipzig je stigao početkom 2019. iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je igrao za New York Red Bulls. Protiv Atletica je u igru ušao s klupe u 72. minuti, a dvije minute prije kraja zabio je za veliko slavlje. Da stvar bude zanimljivija to mu je prvijenac u dresu Leipziga. Polufinale protiv PSG-a bit će pravi spektakl. U to ne trebate sumnjati...

Vaša reakcija na temu