Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uvjerljiv poraz hrvatskih odbojkašica na Svjetskom prvenstvu

Uvjerljiv poraz hrvatskih odbojkašica na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska nije uspjela pronaći protuigru za izrazito raspoložene suparnice

Hrvatska odbojkaška reprezentacija poražena je u 2. kolu FIVB Svjetskog prvenstva u Gdanjsku od Dominikanske Republike s 0:3 (20, 15, 21). Bila je to utakmica u jednom smjeru. Hrvatska nije uspjela pronaći protuigru za izrazito raspoložene suparnice, kojima je ovo šesnaesta pobjeda u nizu ove godine, što doista zaslužuje svaki respekt.

Dominikanska Republika je ekipa s kojom smo se sastali u isto ovo vrijeme (25. rujna), ali prije 8 godina na SP u Rimu, kada su naše reprezentativke izgubile s 2:3 (peti set 19:17). Ove je godine Dominikanska Republika bila deveta u Ligi nacija, prva na Panameričkom finalu i koja ima u svojim redovima ima 201 cm visoku sjajnu Brayelin Elizabeth Martinez za koju naše djevojke nisu pronašle adekvatan odgovor. No, nije samo ona bila problem.

Naš je izbornik Ferhat Akbaš po ustaljenom običaju igrao s identičnom postavom: Deak-Fabris, Miloš-Mlinar, Butigan-Šamadan i libero Štimac, uz standardne izmjene cijele dijagonale, Perić umjesto Deak, a Grbavica umjesto Fabris. Ali, niti u jednom setu naše odbojkašice nisu uspjele nametnuti svoju igru, već su stalno bile u podređenom položaju. Nisu uspjele opasno servirati i tako poremetiti prijem servisa suparnica, blok nije bio toliko čvrst, baš kao niti napad, pa je sukus svega zaslužen poraz od boljih suparnica.

- Borile smo se i dale sve od sebe, no na žalost nismo uspjele. Sutra nas čeka nova utakmica protiv Tajlanda, zatim Turska, te za kraj reprezentacija Koreje. Imamo još posla te šanse za prolaz. Treba skupiti glave i pripremiti se za sljedeću ekipu - izjavila je Mika Grbavica.

Samanta Fabris s 9 poena najučinkovitija u našim redovima (od 24 lopte koliko ih je dobila), Lucija Mlinar 8, Laura Miloš 7, Mika Grbavica 6,  Martina Šamadan 4 a Božana Butigan 3, te Natalia Tomić 1 poen.

U srijedu 28. rujna u 14.00 Hrvatska  u Grupi B igra susret 3. kola protiv Tajlanda. 

Na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

FIVB Svjetsko prvenstvo igra se do  15. listopada u Nizozemskoj i Poljskoj. Sve utakmice u izravnom su TV prijenosu na Sport klub kanalima.

Vaša reakcija na temu