Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka UŽIVO (18.30) Na Poljud stiže Šibenik, Gattuso bi mogao nešto mijenjati

UŽIVO (18.30) Na Poljud stiže Šibenik, Gattuso bi mogao nešto mijenjati

Prvenstvena utakmica 9. kola SuperSport HNL-a: Hajduk - Šibenik

Uoči dvotjedne reprezentativne stanke pred Hajdukom je dalmatinski derbi. U devetom kolu SuperSport HNL-a 'bijeli' danas (18.30 sati) na Poljudu dočekuju Šibenik. Momčad sa Šubićevca koju vodi Mario Carević u Split stiže kao petoplasirana momčad lige s 11 bodova. Zanimljivo, devet bodova osvojili su u prva četiri kola. 

Šibenik je protekle sezone nakon velike bitke i borbe sa Zrinskim izborio povratak u prvu ligu. Većina igrača iz drugoligaške sezone i dalje je tu, a od novih igrača ističu se dolasci iskusnog golgetera Ivana Santinija, zatim mladog veznjaka Marina Prekodravca iz Osijeka, Ante Kavelj doveden je iz Hajduka, dok je prije nekoliko dana na Šubićevac stigao i Šime Gržan

Hajduk i Šibenik posljednji put sastali su se krajem svibnja 2023. godine. U posljednjem kolu sezone 'bijeli' su na Poljudu slavili s 3:0, a Šibenik je i prije tog susreta ispao u drugu ligu. Bila je to utakmica u kojoj se umirovio Danijel Subašić

Gennaro Gattuso na klupi Hajduka ima samo jedan poraz, a taj je vrlo bolan jer je donio europski posrtaj i ispadanje od Ružomberoka. No, u prvenstvu stvari zasad bodovno izgledaju dobro. U odnosu na susret protiv Rijeke na Rujevici za očekivati je da će biti promjena u početnih 11. Blizu početne jedanaestorice je Leon Dajaku. Kao i protiv Rijeke, Rokas Pukštas i Niko Sigur priliku će vjerojatno čekati s klupe. 

Mogući sastav Hajduka: Lučić, Hrgović, Uremović, Prpić, Melnjak, Krovinović, Rakitić, Durdov, Kalik, Dajaku, Livaja. 

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomagat će mu Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrta sutkinja je Ivana Martinčić iz Koprivnice. 

VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca je Jerko Crnčić iz Vrbovca. 

Vaša reakcija na temu