Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka UŽIVO (21.00) Kalinić na vratima, Gattuso radi nekoliko promjena u početnom sastavu!

UŽIVO (21.00) Kalinić na vratima, Gattuso radi nekoliko promjena u početnom sastavu!

Prvenstvena utakmica 1. kola HNL-a: Hajduk - Slaven Belupo

Nakon prolaska u treće pretkolo Konferencijske lige, Hajduk se okreće domaćim obvezama. U prvom kolu HNL-a 'bijeli' danas (21 sat) na Poljudu dočekuju Slaven Belupo. U posljednjih 11 ogleda Hajduka i Slaven Belupa 'bijeli' su slavili čak devet puta, a dvije utakmice završile su neriješenim ishodom. Posljednji poraz Hajduka od 'farmaceuta' datira još od kraja listopada 2021. godine. Tada je Slaven u Koprivnici slavio s 3:2, a nakon tog susreta smijenjen je Jens Gustaffson

U odnosu na prošlu sezonu momčad iz Koprivnice napustilo je nekoliko bitnih igrača. Otišli su Ivan Lepinjica, Benedik Mioč, Daniel Štefulj te Tomislav Štrkalj, a od novih imena ističu se dolasci Marka Leškovića, Karla Butića i Luke Lučića, dok je iz Hajduka stigao Ivan Ćubelić. Na klupi i dalje sjedi nekadašnji igrač Ivan Radeljić, no dojam je da je momčad koju ima na raspolaganju lošija nego prošlosezonska. 

Gennaro Gattuso debitirat će u HNL-u na klupi Hajduka. Odradio je Talijan do sada dvije europske utakmice u kojima 'bijeli' nisu ostavili dobar dojam. Za očekivati je nekoliko promjena u početnom sastavu, a jedna bi mogla biti na vratima. Ivana Lučića najvjerojatnije će zamijeniti Lovre Kalinić. Od prve minute očekuje se prvi put i Ivan Rakitić, a mjesto u početnom sastavu zauzet će i Ivan Perišić. Na lijevom boku zaigrat će Dario Melnjak

Mogući sastav Hajduka: Kalinić, Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak, Rakitić, Kalik, Pukštas, Sanyang, Perišić, Livaja. 

Glavni sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. Pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Ivan Janić iz Iloka, a četvrti sudac je Oliver Romić iz Osijeka. 

VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a njegov asistent Luka Kurtović iz Osijeka. 

Tekstualni prijenos možete pratiti na Dalmatinskom portalu. Sponzor prijenosa je tvrtka Tommy. 

Vaša reakcija na temu