Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Hajduk ovu godinu završava u minusu, a planirana dobit za 2024. godinu je milijun i pol eura

FOTOGALERIJA Hajduk ovu godinu završava u minusu, a planirana dobit za 2024. godinu je milijun i pol eura

Poslovni plan je ambiciozan i izazovan u financijskom smislu, ali je ostvariv - rekao je predsjednik Nadzornog odbora

19.28 - Kraj skupštine

19.27 - Deseta točka dnevnog reda. Upotreba razlike u iznosu od 193 tisuća eura za pokriće prenesenog gubitka iz prethodnog razdoblja. Odluka je usvojena jednoglasno.

19.26 - Odluka o izmjeni statuta usvojena je jednoglasno

19.21 - Dino Marković, predsjednik udruge Naš Hajduk:

- Hajduk je obavezan izmijeniti statut s obzirom na uvođenje eura. Odlučilo se osvježiti statut. Pohvalio bih aktivnost Nadzornog odbora, Uprave, Hajdučke zajednice i predsjednika skupštine jer je sve odrađeno po PS-u. Odlučilo se držati suštinskih izmjena. Naš Hajduk je suglasan s ovim izmjenama.

19.14 - Deveta točka, izmjena statuta. Lukša Jakobušić:

- Imamo skladištenje robe, imamo prodaju koja se širi. Imamo izdavačku djelatnost, distribuciju tiska. To se odnosi na Planet Hajduk.

19.11 - Osma točka dnevnog reda, odluka o usklađivanju temeljnog kapitala i vrijednosti dionica nakon uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Vinko Radovani:

- Temeljni kapital iznosi 35.598.378 eura, a vrijednost jedne dionice iznosi 66.36 eura. Vrijednost dionice zaokružuje se na 66 eura.  Slijedom utvrđenog nakon provedene konverzije temeljni kapital iznosi 35.404.512 eura. Odluka je usvojena jednoglasno.

19.07 - Za govornicom je Tomislav Milardović, predstavnik udruge Naš Hajduk:

- Kada usporedimo komentare NO za 2024. u odnosu na 2023. Plan ste ocijenili izazovnim, to se ostvarilo, a sada ste ga označili da je ostvariv, umjereno optimističan. Za 2023. nije stavljen fokus na osvajanje prvenstva, sada je to drukčije. Moramo ga osvojiti, pozitivno je što je odabran cilj. Nadam se da ćemo ga ostvariti. Od Nadzornog odbora očekujemo da ćete usmjeriti Upravu prema ostvarenju dodatnih ciljeva i da ćete ojačati strukturu unutar kluba.

Komentar Nadzornog odbora na plan rada Uprave za 2024. godinu usvojen je jednoglasno

19.03 - Sedma točka dnevnog reda, komentar Nadzornog odbora na financijski plan u 2024. godini. Aljoša Pavelin:

- Poslovni plan je ambiciozan i izazovan u financijskom smislu, ali je ostvariv. Malo nas tješi da je neto rezultat transfera igrača 9.2 milijuna eura, što je manje nego proteklih godina. Malo smo smanjili očekivanja od transfera, a očekujemo pozitivan prihod. To ne mijenja činjenicu da je veći dio troškova izvjestan, a kod prihoda nije tako. Moramo biti vrlo pažljivi. Cilj je pozitivan neto rezultat. Iako je Hajduk dioničko društvo, Nadzorni odbor ne vrši pritisak na Upravu za financije, već je fokus na rezultatu. Sada bih potpisao da ne osvojimo HNL, a da se plasiramo u skupinu Lige prvaka. Plan je napravljen sukladno pretpostavkama da će se igrati skupina Konferencijske lige, ali to ne znači da nije cilj ulazak u skupinu Lige prvaka. Razvoj mladih igrača je temelj poslovnog modela Hajduka. To je složena priča, ali na tome mora biti naglasak.

19.02 - Prezentacija financijskog plana društva za 2024. godine usvojena je jednoglasno

18.59 - Za govornicom je Miran Sušac, predstavnik udruge Naš Hajduk:

- Vidljivo je da se teži napretku u svim kategorijama. Temelj svih planiranih rezultata je osvajanje prvenstva. To sa sobom nosi lakši ulazak u skupine europskih natjecanja, diže vrijednost igrača, marketinški rastemo. To moramo iskoristiti. Osvajanje prvenstva bi trebalo donijeti nove prihode za novi dugoročni rast. Za razliku od ove godine, očekuje se da iduća godina biti u dobiti. Predsjednik je rekao da se Hajduk bavi sobom, ali svi mi koji pratimo nogomet znamo da je HNL godinama neregularan, ne postoji ravnopravnost. Očekujemo od Uprave da u narednom periodu postavi jasne ciljeve i jasnu strategiju kako bi se do ostvarenja cilja i došlo. Dobar put bi bilo osnivanje Udruge prvoligaša.

18.58 - Ivan Matana:

- Planirana dobit je 1.5 milijun eura, uz neto rezultat transfera od 9.2 milijuna eura. Vrijednost naših igrača nemamo u bilanci. Ne možemo prikazati koliko smo dugoročno stabilni. Ako ne igramo Europu 40% budžeta moramo pokriti od transfera, a budemo li igrali Europu to onda pada ispod 20%. Možemo biti ponosni na prihode iz redovnog poslovanja. I veći klubovi završavaju godinu u minusu. Zahvaljujem se Gradu. U zadnjih 15 dana smo počistili sve odnose s Gradom. Sad smo na nuli. Imamo čist i uredan odnos. Plan je igrati sedam domaćih utakmica u Europi, što bi prihod od ulaznica povećao dvostruko. Grad je podigao podršku Akademiji s pet milijuna kuna na milijun eura. Za Europu smo stavili u planu grupnu fazu Konferencijske lige i dva osvojena boda. Rasti će i troškovi, za nešto više od tri milijuna eura. Tu ulazi povećanje plaće zaposlenicima za 17% zbog inflacije u 2023., plaće igrača rastu 12% zbog isplate bonusa na planirane rezultate. Nadam se da ćemo ih ostvariti.

18.51 - Šesta točka dnevnog reda, prezentacija financijskog plana društva za 2024. godinu

18.50 - Prezentacija plana rada uprave za 2024. godine usvojena je jednoglasno

18.44 - Lukša Jakobušić:

- U pregovorima smo s Hrvatskim telekomom. Idemo napokon s naplatom Hajduk Digitala. Sve je testirano, krenut će 1. veljače. Svi koji se učlane imaju prvi mjesec gratis. Vidjet ćete puno novosti. Od rođendana 13.2. svaki dan ćemo imati svoje vijesti od 19.11. Mislim da imamo dovoljno sadržaja. Svaki dan ćete moći vidjeti vijesti s Poljuda. Bit će dvije vijesti, sport i vrijeme. Vikendom ćemo imati analize kola. Dogovorili smo se s Joškom Lokasom za kviz. Naša Nera koja sada radi, idemo na novi level. Ključna nam je digitalizacija poslovanja. Sve nam ide u digitalizaciju, pokušavamo hvatati korak. Čekaju nas super stvari u novoj godini. Vjerujem da ćete svi uživati. Jedva čekam vidjeti vijesti, svaki dan u 19.11.

Potom je nastavio:

- Suradnja s gradom vezana za infrastrukturu, plan je obnova i rekonstrukcija Poljud i planovi za izgradnju novog stadiona na Brodarici. Grad je inicijator, nositelj imovine. U drugom mjesecu će biti prezentacija gdje ćemo reći u kojoj smo fazi. Izrađuje se projektna dokumentacija, a država je omogućila da se 2025. godine povuče 27 milijuna eura, pola za Poljud, pola za Maksimir. Vjerujem da ćemo povući tih 13.5 milijuna eura. Za nas su ključni pomoćni tereni i Akademija. Novi stadion donosi novu energiju za grad, ali i za klub. Naslov prvaka isto. Kod HNS-a postoji više pristupa, ključ je Udruga prvoligaša. Hajduk to zagovara dugi niz godina. Međutim, kuvertirana je naša želja. Treba nam još pet klubova. Mi možemo bez udruge. Imamo stadion, navijače, članstvo...Ponašamo se puno jače nego oni. Cijela liga ne može bez udruge. To i nas dijelom koči. Ako drugi klubovi ne žele udrugu onda znači da su zadovoljni statusom. Mislim da budućnost HNL-a nije dobra bez angažmana klubova. Ako pet klubova bude za udrugu, mi ćemo biti šesti.

18.33 - Članica Uprave Hajduka Marinka Akrap:                   -

- Nastavljamo još jače. To je godina kada osvajamo prvenstvo. Ove godine smo imali 2.990 učlanjenih beba, svaka beba nama puno znači. U planu za 2024. godinu je nova platforma WEB trgovine. U potrazi smo za skladištem koje će nam omogućiti da budemo još uspješniji. Naš najveći problem ove godine je bio WEB shop. Nije problem servera. Dobit ćemo puno jaču platformu koja će zadovoljiti naše potrebe. Planiramo preseliti FAN shop na Poljudu sa zapadne na istočnu stranu. U pregovorima smo s Mall of Splitom. Već jako dugo vremena tražimo i težimo napraviti shop u centru Splita.

Još je dodala:

- Dubrovnik nam se čini kao dobra lokacija, radimo na tome da otvorimo prostor. Sljedeće godine nam istječe ugovor s trenutnim tehničkim sponzorom. Intenzivno radimo na tome.

18.27 - Peta točka dnevnog reda, prezentacija plana za 2024. godinu. Predsjednik Lukša Jakobušić je rekao:

- Prva momčad, cilj je isti da je Hajduk konkurentan u svim natjecanjima. Kada ti predsjednik Nadzornog odbora kaže da moraš osvojiti, sve ti je jasno. Mislim da svi ovdje danas samo jednu želju imaju. Nama je fokus na sljedeća četiri mjeseca, od 27.1. do 28. 5. To može obilježili naš život. Mislim da je ova momčad sposobna za osvojiti naslov, ali smo svjesni izazova na tom putu. Imamo energiju, znat ćemo reagirati. Ako bude dolazaka, bit će i odlazaka. Nije nam važno dovesti ime, već kako to uskladiti. Ova ekipa ima balans. Cilj je na kraju prvenstva biti najuspješniji. Zadovoljila bi nas dvostruka titula, ali vidjet ćemo što vrijeme nosi. Gledamo samo sebe i sve ovisi o nama. Nitko nam neće biti kriv, ako ne napravimo.

Još je dodao:

- ŽNK Hajduk je ambiciozan, bore se za kup i prvenstvo. Očekujem od njih dosta. Ciljevi Akademije u 2024. promocija minimalno dva igrača u prvu momčad, poboljšanje uvjeta za rad. Završetak i početak korištenja dva velika terena u Stobreču. Nadogradnja sustava ID selekcija uz fokus na razvoj igrača visokog potencijala s područja Dalmacije i Hercegovine. Mi kao uprava nismo uspjeli u Europi. To nas mori. Tobol, Villarreal, PAOK. Bilo bi nam svima lakše da smo uspjeli. Radimo na jačanju skautinga, želimo se proširiti na Južnu Ameriku i Afriku. Imamo i talent skauting, to radi naš Mate Radić.

18.26 - Komentar Nadzornog odbora na stanje i poslovanje društva za 2023. godinu usvojen je jednoglasno

18.21 - Za govornicom je predstavnik udruge Naš Hajduk Tomislav Milardović:

- Vodili ste se ključnim pokazateljima uspješnosti koji su napisani u strategiji. Smatramo da bi Nadzorni odbor trebao biti čuvar strategije. Pobjeđivati, razvijati se, biti održiv. Sva tri ključna pokazatelja moraju biti u ravnoteži. Možda ne nužno u istom trenutku. Financijska izvedba je trenutno u neskladu.

Odgovorio je Pavelin:

- Kao klub ćemo se stalno vrtiti u krugu rasta troškova. Sve dok ne počnemo igrati skupine europskih natjecanja bit ćemo u riziku. Dopustili smo nešto veći rizik jer smo svjesni da se titula ove sezone mora osvojiti! To je prvi korak u lancu. S ovom momčadi vjerujemo da mora i može osvajati prvenstva. Javljaju se poteškoće, vidjeli ste i protiv Dinama. Morat će se investirati, Niko je čarobnjak, dovede za 0.

18.10 - Komentar Nadzornog odbora na 2023. godinu. Za govornicom je Aljoša Pavelin, predsjednik NO:                                -

- Nije osvojen Superkup, nismo ušli u skupinu Konferencijske lige, a izostao je kontinuitet trenera prve momčadi. Nadzorni odbor je podržao upravu u odluci smjene trenera. Zbog toga smo bili prozvani u medijima jer smo se svi pozivali na kontinuitet. Opravdano smo prozvani, ali kontinuitet nije cilj nego način. Imali smo izbor zadržati kontinuitet ili osvojiti titulu. Igra momčadi, psihofizičko stanje i rezultati po nama nisu ostavili dilemu po pitanju trenera. Podržali smo prijedlog da se Mislav Karoglan vrati u Hajduk. Nadzorni odbor daje pozitivnu ocjenu upravi po pitanju sportske izvedbe. U vrlo aktivnoj poziciji smo za osvajanje prvenstva i kupa.

Potom je nastavio:

- Na poslovnu izvedbu ne treba trošiti puno riječi. Ako vam prodaja raste 45%, to znači da se radi dobro. Bitno je naglasiti nastavak ulaganja u infrastrukturu. Početkom 2025. godine bi se trebalo pristupiti obnovi stadiona na Poljudu. Nažalost, da ne dolazimo do slajda financija, bilo bi jako dobro. Financijski dio je nažalost takav, kakav je. On je ružan. Minus od 12.5 milijuna eura, nitko ne može reći da je to dobro. Ono što je utješno je to što je i gospodin Matana istaknuo. Puno je bolja situacija kada ne možete priznati prihod, a imate 'cash flow'. Nedostatak 'cash flowa' vodi društvo u smrt, a to nije slučaj. Bitno je naglasiti rast vrijednosti prve momčadi. To je vrlo vrijedna imovina. Mislim da je vrijednost od 51 milijuna eura konzervativna te da je vrijednost momčadi i veća. S obzirom na potencijal koji je ostvaren, Nadzorni odbor daje upravi prolaznu ocjenu za 2023. godinu. Očekujemo da će financijski dio biti bolji.

18.10 - Sa 517.794 glasa za, 0 protiv i 1 suzdržanim je prihvaćen prijedlog odluke o financijskom segmentu

18.03 - Za govornicom je opet Denis Alajbeg:                               -

- Vidjeli smo maloprije na slajdu rezultat bez transfera, minus je veći nego zadnje dvije godine. Ali, razumijem s obzirom na transfer Vuškovića. Prihodi rastu, brojke su bolje, ali 12 milijuna eura je cifra koja nije mala i treba ih nabaviti. Ta cifra predstavlja rizik poslovanja. Toga svi moramo biti svjesni. Krećemo se na tom nivou, 10, 11 milijuna minusa. Od egzistencijalne važnosti je da konstantno radimo na promoviranju mladih igrača. Od Biuka, Ljubičića, Palaverse, Vuškovića... Promoviranje mladih igrača je ključno za održavanje kluba. Najtraženija skupina igrača je od 18 do 21 godine. U svakoj sezoni moramo imati dva do tri 18-godišnjaka ili 19-godišnjaka koji će imati relevantnu minutažu. Gospodine Matana, rekli ste za gubitak, i da bi se 2025. mogao knjižiti. Dobit će tada biti prilično visoka, a samim time i porez. Možemo li mi ovaj gubitak prenijeti na idućih pet godina i umanjiti poreznu osnovicu?

Matana:

- Neće biti poreznih reperkusija.

Alajbeg:

- Postoji li bilo kakva klauzula u ugovoru Vuškovića koja uvjetuje cijelu cifru?

Matana:

- Rizici postoje, ali postoje osiguranja.

17.49 - Član uprave Ivan Matana govori o financijama u 2023. godini:

- Da smo proknjižili transfer Luke Vuškovića završili bi godinu s pozitivnim rezultatom.

Lukša Jakobušić:

- Izabrali smo ovaj put, to je bila poslovna odluka. Mogli smo prodati jednog ili dvojicu igrača i biti mirni, ali ovo je bila poslovna odluka koju smo ciljano napravili. Imali smo opciju da budemo u plusu.


Matana:

- Ovaj gubitak će biti računovodstveni, 'cash flow' je siguran. To je bolja opcija. Imamo prihode koji će se proknjižiti 2025. godine. Mi smo mirni, a prihodi će doći. U 2025. će netko imati 11 ili 15 milijuna dobiti, a hoće li imati keša, to ćemo vidjeti. Prihodi od ulaznica su veći za 10%. Prihod od TV prava su dvostruko veći u odnosu na 2022. Komercijalni prihodi su zabilježili najveći rast, a izostali su prihodi od Europe. Troškovi zaposlenika su rasli zbog troškova stručnog stožera prve momčadi i jačanje rostera. Prije smo imali jednog skladištara, sad imamo 3 plus student servis.

17.48 - Osvrt uprave na poslovanje društva u 2023. usvojen je s 517.794 glasa za, 0 protiv i 1 suzdržanim

17.46 - Za govornicom je Denis Alajbeg, bivši nadzornik Hajduka:

- Izrazito me obradovalo kada sam vidio da smo zaposlili statističara/analitičara. Jako mi je drago da se krenulo u tom smjeru. Moje pitanje je za gospodina Nikoličiusa, možete li podijeliti principe skautinga s nama?

Mindaugas Nikoličius:

- Imamo dva analitičara koja rade u stručnom stožeru prve momčadi. Imamo jednog novog u skautskoj službi i imamo nekoliko baza gdje možemo usporediti statističke podatke. Imamo plan izgraditi svoju bazu podataka za igrače koje dugo pratimo. Koristimo razne programe koji su svima dostupni. Imamo domaćih skauta, njih je pet, a imamo jako veliku vanjskih skauta. Oni nisu zaposleni, rade 'pro bono'. Možemo ih poslati na određenim utakmicama. Pratimo neke igrače kao što je došao Lukas Grgić. Igrači koji igraju u Bosni, Austriji, Njemačkoj... Ti ljudi rade po učinku.

17.44 - Lukša Jakobušić:

- Očekujemo da prihod do kraja godine naraste na 6.5 milijuna eura. Kada smo došli, to je bilo ispod 800.000 eura. To bez terena ne vrijedi ništa, ali je to jedna sinergija koja dovodi do rezultata. Promijenili smo providera za Hajduk Digital. Brojke samo rastu, novi je dizajn aplikacije, a prava stvar će se dogoditi u 2024. Kadrovski smo se ojačali. Došla je direktorica digitalnih komunikacija. Vjerujemo da je Hajduk Digital nova zvijezda i veliki izvor prihoda. Danas je izašao Planet Hajduk. Zahvalio bih se gradu na ozbiljnoj investiciji, da riješimo prsten oko stadiona. Uspjeli smo to riješiti u rekordnom roku. Svi ste svjedoci koliko je to ubrzalo ulazak na stadion. Trenutno se 60% ulaznica prodaje online. Prije je bilo 25%. Došli smo do 20.000 pretplata, a otprilike 7000 ne dolazi u prosjeku na utakmicu. Razvili smo aplikaciju 'Sidi na moje misto' kako bi to riješili. Dok čekamo novi stadion, obnovu, želimo da uđemo što prije na stadion.

Potom je kazao:

- HNS? Prije je bio prazan slajd, sada smo stavili 1%. Radi se o 1% naknade koju je izglasao HNS, bez obzira što klubovi nisu bili za to. Zašto? Zato što mogu. Mogli su i 10%. Valjda su mislili da je to bezobrazno. Mogli su dati i od svojih nagrada. Ok, nije nam nitko kriv. Klubovi su sami krivi. Da imamo udrugu drugačije bi razgovarali. Klubovi su rekli da će tužiti, ali...Očigledno im nismo potrebni. Mi smo u 2022. smo platili 244.000 eura kazni, a u 2023. je taj iznos narastao na 428.000. Nije da nismo nekad zaslužili, ali očigledno Hajduk nije potreban HNS-u. U bitci za prvo mjesto nećemo dozvoliti da nas itko opstruira. Mi se bavimo sami sa sobom. Za stvaranje jakog i moćnog Hajduka, jako smo blizu. Fali nam jedan sportski uspjeh u vidu seniora koji sad osjećamo. Bude li opstrukcija, znat ćemo se postaviti i odgovoriti. Navijači su naša najveća snaga. Mi pridonosimo HNL-u, a HNS ne pridonosi nama. Zahvalio bih se svim klubovima. Devet klubova ima problem kada mi dolazimo. Ti klubovi nam izlaze u susret. Imaju oni svojih problema, ograničenost. Imaju više troškova nego zarade. Mi dolazimo gledati Hajduka. Ne dolazimo navijati kontra, zato nas je toliko. Ne zanima nas tko je s druge strane. Prošli smo 105.000 članova. Prvi put prijeđena je granica od 100.000. Da smo prvaci ili ušli u Europi vjerujem da bi došli do 112.000.


17.28 - Članica uprave Marinka Akrap daje ostvrt o marketinškim projektima u 2023. godini:

- Važno nam je da stvorimo prodajni potencijal u svakom projektu. Dobar primjer je zeleni dres. Imali smo akciju 'Za bolji svit, Hajduk Split', a potom je došao zeleni dres. Sve naše kampanje su pomno smišljene. Gledamo što rade veliki klubovi. Ako želite stvoriti dodanu vrijednost onda ne možete istim ljudima prodavati iste proizvode. Imamo kolekciju za kućne ljubimce, proizvode za njegu... Imamo dva nova sponzora koji nisu nikad bili sponzori Hajduka. To je Lukoil, a tu je Nexe. S njima će početkom iduće godine potpisati suradnju. Njihovo ime će biti na juniorskim prsima. Prihod je 6.223.309 eura, od čega je 28.400 prodanih dresova. Prihod je 40% veći nego prošle godine. Svaka kampanja je gradila priču koja je dovela do ovog rezultata.

17.13. Riječ ima predsjednik Lukša Jakobušić:

- Htio bih se zahvaliti svima u klubu i čestitati svima na 2023. godini. Prva ekipa je ponovno osvojila Kup. Finale Lige prvaka mladih je posebno. Akademija je za stvaranje igrača, ali to je bila potvrda rada. Osvojili smo tri trofeja u omladinskom pogonu. Dogodio se i najveći transfer u povijesti kluba, a ono što je bitno, najveći broj članova, preko 100.000. Zahvaljujem se Našem Hajduku i Odjelu za članstvo. Svi ovi rezultati idu prema cilju. Ovoj upravi fali seniorska Europa, ali smo to uspjeli napraviti s juniorima. Imamo višečlanu upravu, donijeli smo strategiju.

Potom je nastavio:

- Cilj je osvojiti dva prvenstva do 2027. Nadam se da ćemo to ispuniti. Ono što nije dobro je Europa. To je naš neuspjeh. Fali nam Europa da sve bude kako treba. Osvojili smo najveći broj bodova u 2023. U studenom 2020. vrijednost momčadi je bila 19 milijuna eura, sad je 53. To je najveća vrijednost koju smo ostvarili. Puno je lakše ući u Europu s prvog mjesta, nego s drugog ili trećeg. Za navijače je najvažnije prvo mjesto, a za klub je ključna Europa. Zamislite što bi bilo da Hajduk uđe u finale nekog europskog natjecanja. Nama je mjesto u Europi. To je najveći zadatak svih nas u nadolazećim godinama. Marko Livaja je naš ključni igrač, simbol ovakvog Hajduka. Sretni smo da je s nama, znamo da je i on sretan što je tu. Skauting i sportska strana rade dobar posao. Može se vidjeti koliko je to dobro. Čestitam Niki na tome. On sam zna koji su nam ciljevi. Bit svih igrača je da sada žele doći u Hajduk. S obzirom na trenutnu situaciju trebalo bi biti još lakše privlačiti igrače. U zadnjoj utakmici u Zagrebu, od 11 igrača deset je došlo bez odštete. Svi osim Krovinovića. U 2023. smo prodali dvojicu igrača koje smo doveli, Jana Mlakara i Lukasa Grgića. Na njima je klub višestruko zaradio. Bilo nam je vrlo bitno kako ćemo odraditi transfer Luke Vuškovića.

Zatim je rekao:

- To je bilo bitno zbog reputacije kluba. Da bi dobili najveći transfer, to je Engleska. Problem je što Engleska nije EU, ima reperkusija o tome, ali bilo nam je vrlo važno da izaberemo dobar klub. Uspjeli smo napraviti taj transfer bez da je igrač igrao u reprezentaciji. Nije čak bio ni u U-21. Trenutno stanje, od 2004. smo prvi na zimskoj stanci. Gledamo kao da ne vjerujemo da se to događa. Ono što nas zanima su pripreme i prva utakmica s Rijekom. Iznad smo svog financijskog potencijala. Imamo drugi proračun HNL-a, a prvi smo. Afirmirali smo dvojicu mladih igrača, Rokasa Pukštasa i Niku Sigura. Na jednoj od prvih skupština otkad sam tu odlučili smo ukinuti drugu momčad. Imamo Radomlje, Solin, Široki Brijeg. U tri države imamo tri kluba partnera. Svaki ima svoju autonomiju, ali razvijamo igrače. Sigur je došao iz Radomlja. Nadamo se takvoj suradnji i sa Širokim i sa Solinom. Sa svim igračima smo potpisali ugovore. Ovi koji dođu iza nas imat će ekipu s tri godine ugovora i više. To je najveća vrijednost. Vrlo je bitno kada odeš da ostaviš klub bolji nego kada si došao. Ženski klub ima najuspješniju sezonu. Prvi put smo stavili i žensku ekipu na kalendar. I oni su ambiciozni. Preko 200 djevojčica trenira. Za njih tek dobro vrijeme dolazi. Nemojte se iznenaditi ako iduće sezone ŽNK Hajduk bude igrao Ligu prvaka na Poljudu. Ove godine imamo jednu od najmlađih momčadi juniorskog HNL-a. Možda pati rezultat, ali naš cilj je razviti dvojicu igrača za seniore. Imali smo trenera juniora Tonija Golema koji je otišao u Rudeš. To nas je malo poremetilo, ali ne pravimo probleme. Podigli smo razinu rada u svim segmentima. Implementirali smo WISC test koji mjeri nogometnu inteligenciju za igrače Akademije. To je nešto po uzoru na AZ Alkmaar. Imamo i psihološko-pedagoški rad. Značajan broj klubova dolazi nama. Žele vidjeti kako mi radimo. Čestitke Akademiji na radu i na svemu što implementiramo, a nije vidljivo. Imamo pet ljudi u skautingu, predano rade, dosta su po terenu. To daje rezultate. Ne bi mi bili na prvom mjestu da nije skautinga i selekcije

17.06 - Kreće osvrt o stanju kluba u 2023. godini

17.05 - Na današnjoj skupštini je 517.795 dionica

17.03 - Prije početka skupštine odsvirana je hrvatska himna, a zatim je minutom šutnje odana počast svim preminulim hajdukovcima u 2023. godini

17.00 - Sve je spremno za početak Glavne skupštine Hajduka na Poljudu

Vaša reakcija na temu