Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRAJ SKUPŠTINE: Hajduk je u prva četiri mjeseca ove godine u plusu 6,8 milijuna kuna!

KRAJ SKUPŠTINE: Hajduk je u prva četiri mjeseca ove godine u plusu 6,8 milijuna kuna!

Onaj tko razmišlja između Hajduka i Gorice i treba ići u Goricu - rekao je predsjednik o Kapulici

21.09 - Član Uprave Ivan Matana:

- Planirana dobit za 2022. godinu je pet milijuna kuna. Želja je dodatno smanjiti ovisnost o transferima. Za prva četiri mjeseca je rezultat u plusu od 6.8 milijuna kuna.

Jednoglasno je prihvaćena prezentacija plana društva za 2022. godinu. Skupština je završena.


20.35 - Članica Uprave Marinka Akrap predstavila je sve marketinške aktivnosti, od spota za pjesmu 'Ja ne mogu drugo', preko 20.000 prodanih artikala.

- Radit ćemo suradnju s rodilištima u Dalmaciji, s djecom, ženama. Broj prodanih dresova u 2020. je bio 5039, a u prošloj godini 12.523. Prihod je u toj stavci narastao s dva milijuna kuna na 8.4 milijuna.


20.04 - Posljednja točka dnevnog reda - prezentacija plana rada za 2022. godinu.

Predsjednik Lukša Jakobušić je rekao:

- Ako ne osvojimo naslov prvaka ni Valdas Dambrauskas ni igrači nisu krivi. Možemo biti krivi Niko ili ja, ili samo ja. Imali smo neke odluke u prvom dijelu. Možemo pričati da smo neke utakmice pobijedili, ali možda bi i druge završile onda drukčije. Nismo napravili nijedan izlazni transfer. Imali smo odličnu ponudu za Jana Mlakara, ali nismo se odlučili. Taj Mlakar je sada ozlijeđen sam došao u Rijeku. Livaja i Kalinić su došli u Koprivnicu. Zamislite situaciju da igramo u Koprivnici, da smo prodali Mlakara i da je bilo 0:0, ja bih mislio da je do mene. Kada se boriš za naslov onda ne gledaš na novac. Ispadanje od Tobola mene najviše boli. Ne boli nikoga više nego nas i sigurno vas najveće dioničare. Dva dana prije dolaska Nikole Kalinića mogli smo prodati Mlakara. Trener i igrači mogu nam samo donijeti prvenstvo. Radije bih s ovim ljudima i igračima bio drugi, nego s nekim drugima prvi. Dobra smo ekipa. U planu za 2022. i 2023. će najveće pojačanje biti ako ostanemo na okupu. Kod nas igrači u prosjeku ostaju 1.4 godine, a za rezultat je potrebno dvije. Naravno da trebamo igrati na tri fronta. Treba nam Europa. Hajduku je tamo mjesto, a moguće je da opet izgubimo od nekog Tobola. Neće se ništa dogoditi ako ne osvojimo trofej. Nije nama samo cilj ući u grupnu fazu. Moramo biti i na proljeće, ali nemamo iskustva. To se vidjelo i s juniorima. Zašto su ispali na penale? Zato jer nemaju iskustva. Redovito gubimo tamo gdje bi trebali dobivati. Ovo dosad nije dobro i nismo zadovoljni.

Potom je dodao:

- Imamo izvrsnu suradnju s Radomljem. Otkad smo potpisali suradnju oni su peti. To nije filijala. To je pravi sportski klub s vrijednim i marljivim ljudima. Hajduk im je dao dodanu vrijednost, i oni nama. Plan je da Ivan Šarić ide na ljetne pripreme s prvom ekipom, a produžili smo mu i ugovor.

O igraču Kapulici, koji je otišao u Goricu, je rekao:

- Mi smo htjeli da ostane. Moj je stav, onaj tko razmišlja između Hajduka i Gorice i treba ići u Goricu. Nismo sarkastični. Kada dođu Livaja i Kalinić onda mladi igrači ne vjeruju da mogu zaigrati. I roditelji se obeshrabre. Stave velika očekivanja.

Još je kazao:

- Nakon 26 godina sam promijenio broj mobitela. Samo da bih bio fokusiran. Nemam ni Viber, ni Wats App ni društvene mreže... Dodatno ćemo ojačati Akademiju u svim segmentima. Očekujem da se Akademija digne na još veći nivo. Ja to neću dočekati. Rezultati će doći za par godina. Želim da Hajduk bude primjer, da sva djeca žele doći u Hajduk.

U dijelu kada je govorio o infrastrukturi, Jakobušić je kazao:

- Nije nikakva tajna da bismo mi htjeli da nemamo tartana, da imamo navijače uz teren, ali ne znam je li to moguće na ovom stadionu.


19.51 - Deveta točka - usvajanje poslovnika. 

- Grad Split i NH predlažu donošenje poslovnika. Uređuju se pravila postupanja kako bi se sudionicima omogućilo da ostvaruju svoja prava - pojasnio je Domikulić.

Usvaja se poslovnik za rad Glavne skupštine Hajduka - 505.235 za, 0 protiv i pet suzdržanih prihvaćen je prijedlog. 

19.49 - Sedma točka - razrješnica članovima NO društva. S 505.232 glasa za, šest protiv i dva suzdržana prihvaćen je prijedlog odluke kojom se daje razrješnica za rad NO društva za 2021. godinu.

Osma točka - glavnoj Skupštini predlaže se odluka da se imenuje revizorska kuća Kalibović i partneri. Izglasano je sa 505.230 za, 0 protiv i deset suzdržanih

19.47 - Šesta točka je razrješnica Upravi. Za govornicom je Luka Domikulić:

- Vidimo pozitivne trendove koji se nastavljaju u 2022. godini. Glasat ćemo za razrješnicu Upravi.

S 505.235 glasova za, 0 protiv i pet suzdržanih je izglasana.

19.44 - Peta točka - donošenje odluke o pokriću gubitka za 2021. godinu. Uprava društva predlaže da se gubitak pokrije iz budućih očekivanih prihoda. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog odluke. Gubitak je 28.778.354,68 kuna.

19.43 - Godišnje izvješće društva za 2021. godinu - jednoglasno je prihvaćeno.

19.37 - Za govornicom je član Upravnog odbora Našeg Hajduka Miro Živković:

Imamo par komentara kako smo mi percipirali ovo izvješće. Iz izvješća je vidljivo da je prošla godina bila otežana zbog utjecaja pandemije. Nakon devet pozitivnih godina stigla je godina s negativnim novčanim tokom. Po ovim pokazateljima preživjeli smo korona krizu. Iz bilance je vidljivo da je za preživljavanje korištena imovina društva. Po prikazanome smo i dalje u mogućnosti servisirati svoje obveze. Izostali su veliki transferi i grupna faza nekog europskog natjecanja. Pozdravljamo povećanje prihoda od prodaje roba i prodaje kalendara. Na rashodovnoj strani ključan je trošak igrača. On je nešto veći nego u 2020., ali i nešto manji nego u 2019. Nije dobro da godina završava gubitkom, ali se nadamo da je to dio stabilizacije. Mediji nagađaju kakvo je stanje u Hajduku. Treba biti transparentnije. Neke stavke nam nisu bile jasne iz izvješća, primjerice transfer Marija Pašalića...

Za transfer Pašalića odgovorio je Ivan Matana:

- Prihod je registriran kroz prihod od transfera. To je bila sudska nagodba. Mi smo mrvu iznad Rijeke po našim troškovima.

Spomenuli ste kako ste smanjili obveze za komunalnu naknadu - pitao je Živković, a odgovorio je Matana:

- Godišnji trošak je smanjen za 400.000 kuna.

Vidjeli smo i značajan porast za intelektualne usluge - primijetio je Živković.

- Pašalić, imali smo troškova u tom procesu - dobio je odgovor.

- Obveza prema Savezu za travnjak? - upitao je Živković.

- Nemamo obvezu, nego donaciju od cca pet milijuna kuna. Mi smo odradili pripremu zajedno s gradom, a većinu smo dobili od Saveza - odgovorio je Matana.

- Kako komentirate financijske rizike u budućem razdoblju? - pita Živković.

- Bavimo se svim vrstama rizika. Nismo imuni na taj dio. Imamo povećane troškove za energiju. Imamo i jedan dio pritiska na sve zaposlenike. Sve smo to predvidjeli u budžet. Jedanput mjesečno pratimo sva kretanja. Imamo još neke dodatne rizike koje smo uključili - odgovorio mu je predsjednik Lukša Jakobušić.

19.30 - Riječ ima Ivan Matana:

- Godina je bila izazovna u svakom pogledu. Nismo se zadužili i nismo završili dužni. Poslovni rezultat bez transfera je bio 78 milijuna kuna u minusu. Komercijalni prihodi su bili bolji 4.9 milijuna kuna. Povećao se i prihod od ulaznica. Primanja igrača su bila veća nego u 2020. godini. Smanjene su obveze prema posrednicima, zaposlenicima i igračima. S obzirom na uvjete, ja sam prezadovoljan. Okončali smo godinu bez narušavanja stabilnosti.


19.26 - Jednoglasno je prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora za 2021. godinuJednoglasno je prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora za 2021. godinu

19.24 - Za govornicom je član Josip Tadinac:

- Čuli smo lijepe tonove. Ja bih samo podsjetio da smo završili četvrti, imali gubitak od 26.7 milijuna kuna. U Europi smo imali jedan od najvećih debaklova ikad. Ne vidim mjesta ovako svijetlim tonovima. Godina je bila loša i financijski i sportski. Hajduk se nakon iskoraka na peto mjesto vratio na četvrto. Budući da ovom NO ističe mandat osvrnuo bi se na protekle godine. Kada pogledamo financijski rezultat od 2019. godine. Ukupno poslovni rezultat ovog NO je minus od 43.5 milijuna kuna. Korona je imala utjecaja, ali čini mi se puno veći problem koliko je potrošeno dok je NO nadzirao. Ukupno je potrošeno 440 milijuna kuna. To je cca 60 milijuna eura. U 2019. smo bili četvrti, pa minus od 30 bodova, Gzira, pa peti s najvećim proračunom. Velika pobjeda protiv Renove. Prošlu godinu završili smo četvrti i dogodio se Tobol. Rezultati nisu u skladu s tradicijom Hajduka. Tri predsjednika, četiri sportska direktora i osam trenera u tri godine. Nadamo se svi da će ova sezona značiti raskrštavanje s prosjekom. Na računu je krajem prošle godine bilo devet milijuna kuna. Prije četiri godine smo s 15 milijuna na računu bili na rubu bankrota. To znači da smo za milijun eura bili blizu bankrotu. Drago mi je da se stabiliziramo i u tome.

19.20 - Za govornicom je predsjednik NO Benjamin Perasović:

- Nadzorni odbor je tijekom poslovne godine 2021. obavljao svoju funkciju kao i prije. Nadzirao je poslove, imenovao članove uprave, dao suglasnost za imenovanje sportskog direktora, trenera, razrješenje prokurista, davao suglasnost za poslove veće od milijun i pol kuna. Od 108 sjednica 102 su održane elektronskim putem. Jedna je održana uživo, a pet putem ZOOM-a. Po prvi put je naše društvo započelo poslovnu suradnju sa ŽNK Marjan i sada imamo ženski nogometni klub. Uspostava suradnje s NK Radomlje. Napisana je strategija, prvi put u novijoj povijesti društva. Idemo u dobrom smjeru. Samo tako treba nastaviti.

19.15 - Jednoglasno je prihvaćeno izvješće Uprave društva o stanju i poslovanju u 2021. godini

19.12Za govornicom je predstavnik Udruge Naš Hajduk Ante Krnić:

- Tri važne stvari koje je naš Hajduk predlagao ostvarene su u protekloj godini. Dvije skupštine, više članova Uprave i strategija. To treba pohvaliti. Prošlu godinu karakterizira početak stabilizacije rezultata uz rano ispadanje iz Europe. Financije u 2021. su kao i godinu prije bile pod utjecajem pandemije. Zabilježen je značajan gubitak. To nije dobro. Vjerujemo da se ove godine može vratiti pozitivan trend iz ranijih sezona.

19.07 - Riječ ima predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić:

- Hajdukovu 2021. godinu je obilježio kontinuitet upravljanja. Uprava kluba je osnažena za dva nova člana, Ivana Matanu i Marinku Akrap. Prva momčad je završila na četvrtoj poziciji. Klub je početkom godine imenovao sportskog direktora i novog trenera. Promjene na klupi dogodile su se u svibnju i studenom. Novi mladi talenti su potpisali dugogodišnju vjernost. Treba istaknuti i naslov prvaka juniora nakon devet godina i uspješan nastup u Ligi prvaka za mlade. Izrađena je strategija do 2027. godine. Povratak gledatelja pomogao je klubu u osiguranju bolje financijske situacije. Tijekom 2021. godine u sklopu akcije 'Bilo srce kuca za vas' izgrađeno je pet kućica na mjestima pogođenim potresom. Naš cilj je jasan, dugoročni sportski uspjesi i stabilnost.

19.00 - Počela je Hajdukova Skupština. Na njoj je prisutno 505.240 dionica, odnosno 94.18% temeljnog kapitala. Slijedi godišnje izvješće o stanju i poslovanju društva za 2021. godinu

Vaša reakcija na temu