Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Hajduk HAJDUKOVA SKUPŠTINA Ivica Puljak: Početak obnove stadiona Poljud bi trebao uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine!

HAJDUKOVA SKUPŠTINA Ivica Puljak: Početak obnove stadiona Poljud bi trebao uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine!

Procjena troškova je 30-40 milijuna eura, a financirali bi Grad i država - rekao je Puljak

20.45 - Jednoglasno je prihvaćen komentar Nadzornog odbora za 2023. godinu. Kraj skupštine

20.41 - Za govornicom je Tomislav Milardović iz uuddruge Naš Hajduk:

- Nama kao dioničarima nije cilj zgrtanje dobiti, već da klub kontinuirano raste. Pratit ćemo sustav nadziranja, plan uprave i jeste li vi kao NO poduzeli nešto da bi se ciljevi ostvarili.

Odgovorio je Pavelin:

- Komunikacija s upravom ide u smjeru da se kontinuirano prati razvoj situacije kako bi se moglo reagirati ukoliko stvari ne idu po planu

20.40 - Za govornicom je Aljoša Pavelin:

- Jako nas vesele odlični rezultati Akademije. Mi smo prije mjesec i pol dana napravili sastanak s predstavnicima Akademije. Bili su Boro, Hrvoje, Goran, zajedno s upravom. Bitno je da je skoro devet juniora odigralo svoje minute za prvu momčad. To je po nama iznimno bitna stvar. Čestitke Bori, Hrvoju i Goranu, ali i upravi na jako dobrom radu s mladim igračima. Poslovna izvedba, operativni prihodi su u skladu s planom. Nama je bitno kontinuirano poboljšanje određenih procesa. Fokusirani smo na sljedeća tri mjeseca. To će nam definirati godinu. Stabilniji je novčani tijek. Nisu mogući revolucionarni iskoraci, ali idemo u dobrom smjeru u odnosu na to kako je bilo. Imamo dogovoren plan. Prijelazni rok će nam dosta odrediti nastavak godine, premda ne treba zanemariti kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Projekcija do kraja godine je u skladu s planiranom. Momčad će se sigurno osnažiti i bit će bolja. Čeka nas superkup, kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a uz to očekujemo kvalitetan start u prvenstvo. Kako se budu kretali sportski rezultati tako će rasti i naši operativni prihodi. Očekujemo da će broj članova prijeći brojku 100.000 te da će broj pretplatnika biti veći od 13.000. Očekujemo stabilno poslovanje, ali ne idemo na visoku profitabilnost.

20.35 - Na redu je točka 11. - komentar Nadzornog odbora za poslovanje u 2023. godini.

20.34 - Jednoglasno je sa 517.247 glasova za prihvaćen prijedlog Društva o planu za 2023. godine.

20.30 - Za govornicom je član Uprave Našeg Hajduka Miran Sušac:

- Hajduk zaslužuje svoj novi stadion. Mi kao udruga podržavamo sve projekte koji će dovesti do toga da Hajduk dobije moderan stadion. Financijske rezultate u prvom kvartalu ove godine možemo usporediti s prvim kvartalom prošle godine. Iako su nam planirani rashodi izvjesni, a prihodi neizvjesni, no ne vidimo rizike u poslovanju ukoliko se ne ostvari očekivani rezultat.

20.27 - Riječ ima član Uprave Hajduka Ivan Matana:

- Prva četiri mjeseca su na razini budžeta. Sve bitno se treba ostvariti u trećem kvartalu, transferni rok i ulazak u Europu. Kad to završi onda ćemo prilično točno možemo znati gdje ćemo biti do kraja godine. Promjene mogu biti bitne, ali ono što smo planirali očekujemo da ćemo ostvariti. Prihodi su nam na razini plana, dok su kod rashoda neke stavke nešto veće. Imamo veće troškove jer su nam juniori, hvala Bogu bili puno bolji nego što smo planirali.

20.11 - Za govornicom je gradonačelnik Ivica Puljak:

- Čestitam vam na izvrsnim rezultatima u prošloj godini. Mi kao Grad vas gledamo kao partnere i uvijek ćemo vam biti na raspolaganju. Najbolje i optimalno rješenje je obnoviti stadion Poljud. Mislimo da je moguće obnavljati stadion, a da Hajduk neprekidno igra na Poljudu. Procjena troškova je 30-40 milijuna eura, a financirali bi Grad i država. Početak obnove trebao bi uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine.






20.10 - Osvrt Uprave na poslovanje Društva za tekuću 2023. usvojen je s 517.247 'za'


19.47 - Riječ ima predsjednik Lukša Jakobušić:

- Dokazano smo najbolja Akademija u Hrvatskoj. Imamo rekordan broj pretplata i navijača. Ne bi bili u istom raspoloženju da nismo osvojili kup. Ova godina je iznimno teška za cijeli klub. Čestitam svima, ali se moram zahvaliti i vlasnicima i suvlasnicima. Bilo je turbulentno. Bilo je svega, očekivanja, rezultata, loših odluka kojima sam osobno kumovao. Za mene je bila vrlo specifična godina. Kada seniori osvoje trofej, puno je lakše. Čestitam igračima i stručnom stožeru. Ostaje žal što se nismo do kraja borili za prvaka. To je minimum kojem bi trebali težiti. U prvom mjesecu je stigao trener Leko, Benrahou iz Nimesa, Ferro iz Benfice i Anello na posudbu iz Lommela. Ugovore su potpisali Luka Vušković, Marko Capan i Niko Sigur. Stipe Biuk, Marin Ljubičić, Jani Atanasov i David Čolina su transferirani, a sa Samuelom Eduokom smo raskinuli ugovor. Rekli smo da trebamo dva mlada igrača promovirati. Devet juniora je bilo u sastavu seniora. Vušković, Capan, Letaj i Sigur su imali debije u ovoj godini. Neki su već nositelji u prvih 11. Nadmašili smo 2022. i pokazali smjer kojim treba ići.

Potom je Jakobušić nastavio:

- Prijelazni rok počinje 19.6. Zahvaljujem se svim igračima: Subašiću, Simiću, Lovrencsicsu, Fossatiju, Borevkoviću i Anellu. Svi znamo što nam nosi iduća sezona. Fokusirani smo na sebe. Treba više raditi, manje pričati. Bit će uspona i padova. Toga uvijek ima u Hajduku. Bitno je samo kako prođemo kroz to razdoblje. Akademija je druga u Europi. To je najveći hrvatski uspjeh u svim kategorijama. Nije tajna da smo to htjeli sa seniorima, ali juniori su nam pokazali put. Fali nam pobjednički mentalitet.  Ne mogu, a ne zahvaliti se gospodinu Bori Primorcu, Goranu Sabliću, Hrvoju Vukoviću i Mati Radiću. Bez njih to ne bilo moguće. Ne mogu se oteti dojmu da naši rezultati Akademije nisu prepoznati u HNS-u. Radomlje nam je odlična baza, ideja nam se dodatno ojačati sa Solinom. Vjerujem da bi naši igrači mogli pomoći Solinu. Tu je i ženski klub koji raste. Put Rokasa Pukštasa najbolje pokazuje što se sve može u jednoj godini. Otvorili smo prošli mjesec u Zadru još jedan Fan shop. Imamo tri puta veći rast prodaje u fan shopovima. U 2020. godine prodaja je bila 917.000 eura, a sada je četiri i po milijuna. Radimo sve da omogućimo lakši ulazak navijačima na stadion. Hajduk digital ima 183.000 registriranih korisnika. On puno košta, ali bit će još bolji. U HNS-u nismo prisutni, nemamo utjecaj, ali to njima odgovara. Nije prirodno da Hajduka nema u HNS-u. Kada oni budu htjeli da Hajduk participira, mi ćemo biti aktivni sudionici. Možda ima puno hajdukovaca u Savezu, ali oni nisu delegirani od strane Hajduka. Operativno surađujemo, to je naš Savez, ali naša snaga nije prisustvo u HNS-u. Naša isključiva snaga su navijači. Trenutno ima 73.646 članova. Ovakve brojke, preko 300.000 gledatelja smo imali kada se igrala Liga prvaka u sezoni 94/95.

19.45 - S 517.237 glasova za usvojen je prijedlog da revizorska tvrtka Kalibović i partneri prati rad Uprave

19.43 - Jednoglasno su prihvaćene peta, šesta i sedma točka dnevnog reda

19.41 - Izvješće Nadzornog odbora za 2022. godinu usvojeno je jednoglasno sa 517.247 glasova 'za'.

19.39 - Za govornicom je Tomislav Milardović iz udruge Naš Hajduk:

- Nadzorni odbor je stupio na dužnost 1. rujna prošle godine. Ponovio bih riječi sa skupštine u prosincu. Vi ste spona navijača s klubom. Nadam se da će tako biti do kraja mandata. Zadovoljni smo kako ste se postavili, gledajući tri parametra kroz koje ocjenjujete rad Uprave. Vaš rad ocjenjujemo pozitivno

19.32 - Za govornicom je Aljoša Pavelin, predsjednik Nadzornog odbora:

- Slažem se s gospodinom Alajbegom što se tiče novčanog tijeka. Želimo puno stabilniji novčani tijek i puno bolje upravljanje kratkoročnim obvezama. To su ključne komponente poslovanja svake kompanije. To je puno bolje u 2023. godini. Dali smo input da se stabilizira novčani tijek. To relativno dobro funkcionira. Pravi iskorak ne ovisi o transferima. Ključni iskorak će biti hvatanje novog generatora prihoda, a to su UEFA natjecanja. Nadzorni odbor je sukladno svojim zakonskim i statutarnim obvezama obavljao nadzor. Uobičajena praksa je da se sjednice NO održavaju tri-četiri puta godišnje, a mi to radimo jedanput mjesečno. Dobijali smo redovito detaljna financijska izvješća, tražili smo zasebne analize oko pojedinih segmenata. Dali smo smjernice Uprave za kratkoročne i dugoročne ciljeve prema strategiji. U prošloj godini je bio cilj da se godina završi s pozitivnom bilancom. Trudimo se prepustiti struci sportsku izvedbu. Moramo utjecati na rad Akademije. Imali smo sastanak s ljudima iz Akademije. Njihov rad daje nadu za budućnost kluba. Uprava ima punu podršku za zadržavanje i afirmaciju mladih igrača. Utvrdili smo da je Društvo djelovalo u skladu sa zakonom

19.31 - Četvrta točka, izvješće Nadzornog odbora za 2022. godinu

19.30 - Izvješće Društva za 2022. godinu usvojeno je jednoglasno, sa 517.247 glasova 'za'.

19.25 - Za govornicom je dioničar i bivši član Nadzornog odbora Denis Alajbeg:

- Prolazio sam financijska izvješća od 2011. do danas i nijedna uprava do sad nije ostvarila ovakav rezultat. Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati im. Otključali su dio potencijala ovog kluba. Upravo zato što smo imali nezabilježen rast prihoda, šteta je što to nismo iskoristili da još više smanjimo transfernu ovisnost. Usprkos izuzetnom rastu prihoda i dalje smo u manjku osam milijuna eura. Kada pogledamo cash-flow i tu nam fali osam milijuna eura. Treba uzeti u obzir, u prethodnim godinama nije bilo ovakvog spektakularnog rasta prihoda. I dalje smo kratki na godišnjoj razini osam-devet milijuna eura. To se ne čini jako puno, s obzirom na interes za naše mlade igrače. Uspijevali smo prodavati igrače za taj iznos, međutim ne postoji garancija da ćemo to uspijevati i u budućnosti. Svašta se može dogoditi, ekonomska recesija, brojni faktori mogu utjecati na to. Dovoljna je samo jedna loša godina da se nađeš u financijskom škripcu. Mislim da ne bi bilo loše konzervativno se postaviti, planirati rashode s minusom od pet milijuna eura. U najgorim godinama, kada smo se borili da ne padnemo u stečaj, prodavali smo igrače za tri-četiri milijuna eura. Kada bi išli u tom smjeru, onda mi svi ovdje možemo mirno spavati.

19.21 - Za govornicom je Miran Sušac iz udruge Naš Hajduk:

- Pohvala za materijale koje smo dobili, to je povećalo razinu transparentnosti. Analizom financijskih izvještaja vrijedi izdvojiti znatno povećanje prihoda i rashoda. Godina je završila s dobiti. Unatoč znatnom rastu prihoda porasla je razina održivosti bez transfera. Tu treba pohvaliti rad marketinga.

19.18 - Treća točka, godišnje financijsko izvješće Društva za 2022. godinu. Ivica Matana je rekao:

- Ostvarili smo oko milijun eura dobiti. Imali smo rekordnu godinu po pitanju prihoda bez transfera. Rasli su nam prihodi, ali i troškovi. Operativni prihodi preko 220 milijuna kuna. Rast prihoda od ulaznica je preko 500%. Rasli su nam troškovi. Dio toga se vuče od prije, ali se drži pod kontrolom. Rastom prihoda, rastu i troškovi. Igrači, premije, zaposlenici. Prije smo imali jednog skladištara, sada su trojica...

19.16 - Izvješće uprave za 2022. godinu usvojeno je jednoglasno

19.11 - Za govornicom je Dino Marković, predsjednik udruge Naš Hajduk:

- Tempo od dvije skupštine godišnje omogućuje povećanu transparentnost kluba prema navijačima. Prva godišnja skupština je bitna da dioničari budu obaviješteni o stanju kluba u protekloj godini te prate ostvarivanje onoga što je klub planirao za ovu godinu. Na prošloj skupštini smo imali problema za transparentnost. Ovaj put je vidljiv napredak. Materijali su bogatiji što nam omogućuje bolju pripremu. Sportska izvedba, osvojen je kup, u prvenstvu je prošle godine bila borba za naslov. Klub je ispao u playoffu Konferencijske lige. Stabilnost je izostala po pitanju trenera. Hajduk je u istoj sezoni imao tri trenera. Sve uzrasne kategorije u Akademiji su konkurentne. Treba pohvaliti 90.000 članova i 12.000 pretplatnika, što su rekordne brojke. Uočavamo rast poslovanja, najviše kroz prodaju robe te višestruki rad od ulaznica, oglašavanja i sponzorska. To su brojke koje su za svaku pohvalu i smanjuju ovisnost o transferu. Naknade igračima prve momčadi su porasle 34%. Sportski rezultati moraju pratiti povećane troškove - rekao je Marković.

19.07 - Riječ ima predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, tema je presjek 2022. godine

19.06 - Nazočno je 517.247 dionica, što čini 96.42% temeljnog kapitala

19.05 - Na dnevnom redu je 11 točaka

19.03 - Krenula je skupština Hajduka intoniranjem hrvatske himne

Vaša reakcija na temu