Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka KRAJ Veliko slavlje u Višnjiku, Zadar je nakon 13 godina osvojio naslov prvaka!

KRAJ Veliko slavlje u Višnjiku, Zadar je nakon 13 godina osvojio naslov prvaka!

Uvjerljiva pobjeda Zadrana

Zadar je nakon 13 godina osvojio naslov prvaka. U petom susretu finala Zadar je u Višnjiku bio bolji od Splita 84:57

Zadar: Carter 15, Jordano 22, Justice, Palokaj, Brala, Vuković 7, Bursać 4, Junaković 4, Mavra 11, Onuaku 19, Planinić 2, Kraljević. 

Split: Perković 3, Perasović 5, Kedžo 2, Ukić 18, Marčinković, Bajo 2, Čampara, Babić 5, Vranković 2, Luković 9, Marić 6, Mesiček 5. 

1. četvrtina 17:9

Prvi koš na utakmici zabio je Luković, a Split je tricom Perkovića poveo 5:0. Prvi koš za Zadar nakon tri minute je zabio Mavra, a potom su dvije trice zabili Carter i Jordano te je Zadar stigao do 8:5. Marić je potom smanjio na 8:7, no onda je uslijedila serija Zadra 6:0 te je Milan Karakaš u devetoj minuti bio prisiljen pozvati minutu odmora. Ukić je smanjio na 14:9, ali je Zadar do kraja prve dionice preko Onuakua stigao do osam koševa prednosti. 


2. četvrtina 49:29

Drugu dionicu otvorio je tricom Jordano (20:9). Još dvije trice zabio je Jordano te su Zadrani u 16. minuti imali 15 poena prednosti (33:18). Mesiček je uzvratio tricom, no u iduću minutu i pol uslijedila je zadarska serija od 8:0 na krilima Mavre i Onuakua te je u 18. minuti Zadar imao plus 20 (41:21). Imao je Zadar u dva navrata i plus 21, a četvrtinu je nakon trice Ukića zaključio zakucavanjem Onuaku. 


3. četvrtina 71:43

Puno se griješilo na startu treće dionice, a prvi koš ubacio je Jordano. Zabio je tricu nakon dvije minute i 49 sekundi. Prvi koš za Split zabio je Babić, no vrlo brzo odgovorio je Jordano svojom šestom tricom (55:31). Koševima Vukovića i Junakovića Zadar je u posljednjoj minuti trećeg dijela igre stigao do plus 30 (68:38). Nešto kasnije Vuković je zabio za 71:40, a četvrtinu je zaključio tricom Ukić. 

4. četvrtina 84:57

Zadar je mirno priveo utakmicu kraju. U posljednoj četvrtini više se gledalo prema tribinama nego prema parketu. Navijači Zadra upalili su baklje i na sjajan način proslavili titulu prvaka. 

Vaša reakcija na temu