Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr VALDAS DAMBRAUSKAS: Atmosfera u svlačionici je perfektna, kao nikad prije!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

VALDAS DAMBRAUSKAS: Atmosfera u svlačionici je perfektna, kao nikad prije!

'Kada netko ne može, otvaraju se vrata drugim igračima'

Pred Hajdukom je novi ispit. U 31. kolu HNL-a u petak (20.05 sati) na Poljud stiže Gorica.

- Atanasov i Grgić sigurno neće igrati protiv Gorice. Ferro i Nikola Kalinić rade zamjenske treninge. To je pitanje za liječničku službu, a ne za mene. Očekujemo da sutra ili prekosutra krenu s treninzima - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim dodao:

- Kada netko ne može, vrata se otvaraju drugim igračima. Imamo dubinu, igrače koji su gladni i žele igrati.

Je li Hajduk daleko od titule i hoćete li biti razočarani ako Hajduk ne bude prvi?

- Ne mogu komentirati niti kontrolirati druge utakmice. Imamo važan tjedan, tri utakmice u osam dana. Zato je ovaj tjedan bio vrlo bitan kako bi se pripremili za iduće tri utakmice. Trenirali smo dobro i spremni smo za utakmicu s Goricom. Sada nam je fokus samo na toj utakmici.

Koliko će biti teška utakmica s Goricom?

- Prve četiri momčadi se bore za nešto, posljednja se nada ostanku, a ostale momčadi igraju bez pritiska. 

Gorica je promijenila trenera. Hoće li biti drukčiji u odnosu na prijašnje razdoblje?

- Svaka utakmica je priča za sebe. Imali smo nekoliko dobrih utakmica s Goricom. Imamo respekt za njihovog trenera, za njih. To je momčad koja kada ima svoj dan može pobijediti bilo koga. Poljud im je kao i svima prilika da daju sve od sebe. Zato mi moramo biti spremni. 

Pobjeda bi bila važna uoči Dinama?

- Najbitnije je da smo koncentrirani na svoju utakmicu. Ako mi ne napravimo posao, ostali rezultati nisu bitni.

Imate li formulu za riješiti problem realizacije?

- Statistika pokazuje da smo protiv Šibenika trebali zabiti pet golova. Neke utakmice koje smo dobili nismo stvorili toliko prilika. Znam jedan način, formulu za riješiti, to je trening. Ako ovako nastavimo dugoročno ćemo doći do cilja. 

Hoćete li odmarati nekoga od kartoniranih igrača?

- Samo je pobjeda važna. O ostalim stvarima ne želim pričati. 

Je li atmosfera u svlačionici dobra?

- Perfektna, kao nikad prije. Imamo još sedam utakmica u prvenstvu, finale kupa. Plaćeni smo za ovo, imamo svoje snove i ne razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobjedi u sljedećoj utakmici. Najvažnije je svaki trening odraditi najbolje što možeš. Tako se postaje pobjednik. Ono što vidim svakog dana na treninzima svaki dan daje mi vjeru i snage - zaključio je Dambrauskas. 

Vaša reakcija na temu