Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr VALDAS DAMBRAUSKAS: Idemo u Koprivnicu iskoristiti ovaj zanos!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

VALDAS DAMBRAUSKAS: Idemo u Koprivnicu iskoristiti ovaj zanos!

'Svaka tri boda su zlatna'

Nakon pobjede protiv Dinama pred Hajdukom je novi ispit. U 32. kolu HNL-a 'bijeli' u nedjelju (17 sati) gostuju u Koprivnici. Susret protiv Slaven Belupa propustit će Marko Livaja i Nikola Kalinić zbog žutih kartona. 

- Vjerujem da smo u dobrom momentu. Ostvarili smo veliku pobjedu. Situacija je sada drugačija jer imamo neke igrače koji neće moći igrati. Ali, vjerujem da smo na dobrom putu, da bi dobili derbi morate podnijeti žrtvu. Idemo u Koprivnicu po pobjedu, da iskoristimo ovaj zanos. Svaka tri boda su zlatna, remi ili poraz nisu opcija. Tko god bude na terenu morat će dat sve od sebe da nastavimo sanjati. Igrači to znaju. Ne mogu reći da nije pritisak, nemamo šansu za popravak sutra i to nam je jasno - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim dodao:

- Ono što smo napravili protiv Dinama bilo je nevjerojatno. Ne mogu naći dovoljno riječi da opišem što su igrači učinili. Nije bitna ni taktika ni igra, važna je bila samo energija i želim da opet imamo takav pristup. Vjerujem da ono što gradimo ne može biti završeno u jedan dan. Želim da koristimo navijače kao energiju, to nam treba. Ppitanje je vremena kada ćemo ih koristiti još više kao što ih koriste momčadi koji imaju više jakih, europskih utakmica. 

Očekuje se da ćete u Koprivnici opet imati veliku podršku s tribina.

- Navijači se žrtvuju, putuju dugo do svojih domova, uz nas su gdje god da igramo. Zato je ovaj klub poseban i ima bogatu tradiciju. Mi smo jedno tijelo. Ako pobijedimo, pobjeđujemo zajedno, ako gubimo, plačemo zajedno.

Kakva je situacija s kadrom?

- Situacija nije idealna. Atanasov i Grgić još uvijek treniraju odvojeno. Livaja i Kalinić su kartonirani. Čekamo neke igrače do zadnjeg trenutka, da doktori kažu svoje mišljenje. Sigurno je da će biti promjena. Ali, tko god bude igrao, da je to novih 11 igrača, moramo naći način da pobijedimo utakmicu. Samo nas to zanima.

Imate li u glavi momčad koja bi trebala istrčati na teren?

- Imam, ali čekat ću do zadnjeg trenutka jer se neke stvari mogu promijeniti. Dobro smo radili, posao igrača je da taj rad prebacimo na teren. Ne dijelimo utakmice, na Dinamo i ostale. U svakoj igramo za tri boda. Jednaka je važnost što se tiče bodova i želimo imati jednak pristup.

Jesu li Sahiti i Biuk blizu startne postave?

- Kalinić i Livaja neće igrati. To znači da će dvojica novih krenuti. Mislim da nije teško pogoditi koja će to dvojica igrača biti. 

Nema Livaje, je li Krovinović potencijalni izvođač penala u Koprivnici?

- Vjerojatno. Prije svake utakmice odrede se tri opcije za izvođača. Ne znamo koliko ćemo penala imati sutra. 

Koliko je u vašem sustavu važna uloga Jana Mlakara?

- Kada govorimo o Janu, ne mogu opisati pronaći dovoljno riječi da ga nahvalim. Jedan je od najstabilnijih igrača u svlačionici. Kontrolira emocije, nikad ne paničari, nikad nervozan. Poštuje klub i navijače. 

Kakav je Slaven Belupo?

- Za mene su jedan od najstabilnijih klubova i ligi, ne mijenjaju stil igre. Svaku utakmicu čine slične stvari. Jako su dobro organizirani. Znamo njihove dobre strane i mane. Imali su dobra i loša razdoblja u sezoni. Sada su u negativnom nizu. Sigurno će biti motivirani, imaju kvalitetu da igraju dobro, ali na nama je da budemo na razini kao u srijedu. Ili barem blizu toga.

Hoćete li gledati Rijeku i Osijek i kakav rezultat očekujete?

- Takve stvari ne mogu kontrolirati niti utjecati. Mogu samo razgovarati sa mojim suradnicima i igračima te se pripremati za našu utakmicu. Kako će igrati Rijeka i Osijek ili Gorica i Dinamo, nije moj posao. Ja sam koncentriran na Slaven Belupo - zaključio je Dambrauskas. 

Vaša reakcija na temu